Manavgat'ta 4 kilometrelik yağmur suyu hattı yenilendi

Antalya Manavgat Belediyesi, ilçede yağmur suyundan kaynaklanan su taşkınlarını en aza indirmek amacıyla çalışma başlattı. Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı yağmur suyu ekipleri, son 3 ay içinde çeşitli mahallelerde...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta 4 kilometrelik yağmur suyu hattı yenilendi

Antalya Manavgat Belediyesi, ilçede yağmur suyundan kaynaklanan su taşkınlarını en aza indirmek amacıyla çalışma başlattı. Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı yağmur suyu ekipleri, son 3 ay içinde çeşitli mahallelerde 4 kilometrelik yağmur suyu hattını yeniledi.

Yapılan çalışmalar kapsamında Sanayi Mahallesi'nde 350 metre, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı'nda bin 250 metre, Kavaklı Mahallesi'nde bin 150 metre, Sarılar Mahallesi'nde 250 metre ve Emek Mahallesi'nde de 250 metrelik yeni yağmur suyu hattı döşendiği belirtildi. Yapılan çalışmalar sonucunda hem bölgelerin su taşkınlarından kurtulduğu ve küçük göletlerin oluşmasının önüne geçilerek sinek üreme alanlarının temizlenmiş olduğu ifade edildi.

Kavaklı Mahallesi'nde yer alan 6580, 6568 ve 6557’in sokaklarda yapılan çalışmada Sarılar yönünden gelen yağmur sularının düzenli akması sağlanarak, bin 150 metrelik drenaj hattı, Milli Egemenlik Mahallesi’nde yeni yapılan menfeze bağlandı belirtildi.

Yağmur suyu çalışmasından sonra ise bölgedeki dar yollar da genişletilerek asfalt yenilemesi yapıldığı ve Sarılar Mahallesi 1059 Sokak’taki 250 metrelik yağmur suyu drenaj hattı çalışmasında ise yağmur sularının yola gelişigüzel inmesinin önüne geçildiği ifade edildi. Emek Mahallesi 3063 ve 3046 Sokak arasında kalan alana 250 metrelik drenaj hattı yapıldı. Bölgedeki kot düşüklüğünden kaynaklanan su baskınları bu sayede önlenmiş olduğu kaydedildi.

'SİNEK ÜREMESİNİN DE ÖNÜNE GEÇİLDİ'

Sanayi Mahallesi 2016, 2017 ve 2018 Sokaklardaki 350 metrelik yağmur suyu drenaj hattı çalışması işyerlerini ve mahalle halkını oldukça rahatlattı. Manavgat’ın ticari gelişime en açık bölgelerinden birisi olan Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’nda ise bin 250 metrelik yeni yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Çalışma sonrasında adalarda yağmur suyu sonucunda biriken gölet oluşumunun önüne geçildi.

Bölgenin sinek üreme alanı olduğunu belirten vatandaşlar, yağmur suyu hattı çalışmasından sonra göletlerin kuruyarak bu sıkıntının ortadan kalktığını dile getirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin hemen her mahallesinde çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar