Manavgat'ta 100 sokak kedisi için ev yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sokak kedileri için 100 sokak kedisi evi hazırlandı. Manavgat'ta Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği'nin hayata geçirdiği 'Manavgat Sokak Kedileri Evleniyor' projesi kapsamında 100 sokak kedisi içi.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta 100 sokak kedisi için ev yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sokak kedileri için 100 sokak kedisi evi hazırlandı.

Manavgat'ta Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği'nin hayata geçirdiği 'Manavgat Sokak Kedileri Evleniyor' projesi kapsamında 100 sokak kedisi için kedi evi yapıldı. Dernek üyesi hayvan severlerin kedi evlerini plastik leğenleri birbirine monte ederek kedi evi yaptığı belirtildi. Hazırlanan kedi evlerinin, sokak kedilerini soğuktan korumak için Manavgat'ın muhtelif yerlerine bırakılacağı ifade edildi.

Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Derneği, Manavgat Sokak Kedileri Evleniyor proje sorumlusu E. Ezgi Bahçealtı, yaptığı açıklamada, dernek üyeleri ve hayvan sevenlerin katkıları ile yapılan sokak kedisi evlerinin isteyenlere dağıtacaklarını vereceklerini söyledi. Bahçealtı, plastik leğenleri birbirlerine monte edip, kedilerin girebileceği büyüklükte kapı açarak yaptıkları evlerin içine de yem koyarak kedilere yuva oluşturduklarını kaydetti.

Bahçealtı, şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında sokak kedileri için ilk etapta 100 kedi evi hazırladık. Şimdi bu evleri bahçesi olan hayırseverlere dağıtarak, yaklaşan kış günlerinde sokak kedilerini soğuktan korumayı hedefliyoruz. Tabi bu evlerin içine mama ve su da bırakarak onları tam anlamıyla 'evlendirmek' istedik. Manavgat'da ki hayırseverlerimizin talepleri olduğu takdirde yeni sokak kedisi evleri yapmayı planlıyoruz. Bahçesi olan hayvan severler bu evleri derneğimizden temin edebilirler." CİHAN

Yorumlar