Manavgat'ın 102 yıllık göynekleri görücüye çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl'da asırlık 8 göynek görücüye çıktı. Taşağıl Kültür Evi'nde sergilenen yüzde 100 pamuk olan göyneklerin 102 yıllık olduğu belirtildi. Taşağıl Kültür Evi'nin kuran köy turizmi uzmanı...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ın 102 yıllık göynekleri görücüye çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl'da asırlık 8 göynek görücüye çıktı. Taşağıl Kültür Evi'nde sergilenen yüzde 100 pamuk olan göyneklerin 102 yıllık olduğu belirtildi.

Taşağıl Kültür Evi'nin kuran köy turizmi uzmanı Ali Nail Arseven, 102 yıllık göynekleri kültür evinde sergiye çıkardıklarını söyledi.

Göynekleri Taşağıl'a yakın köylerden topladığını belirten Arseven, atalarından hatıra kalan aileler tarafından sürekli naftalinlenmesi, güneşten ve nemli havadan korunmasının günümüze kadar parçalanmadan günümüze kadar ulaşmasını sağladığını kaydetti.

Kültür evini turist ziyaretine açtıklarını belirten Arseven, "Göyneklerin en önemli özelliği teri en şekilde emmesi. Göyneklerin hepsi pamuktan özel el yapımı. Göynekleri gelecek nesillere miras bırakmak için gözümüz gibi koruyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar