Manavgat MYO'dan mezun olan öğrencilerin yüzde 90'ı iş buluyor

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) mezun olan öğrencilerin yüzde 90'nın mezun olduktan sonra iş bulduğu belirtildi. AÜ Manavgat MYO, bu sene, turizm sektörü temsilcileriyle birlikte düzenlediği 7'ncisini düzenlediği...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat MYO'dan mezun olan öğrencilerin yüzde 90'ı iş buluyor

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) mezun olan öğrencilerin yüzde 90'nın mezun olduktan sonra iş bulduğu belirtildi. AÜ Manavgat MYO, bu sene, turizm sektörü temsilcileriyle birlikte düzenlediği 7'ncisini düzenlediği İstihdam Fuarı'na destek veren turizm işletmelerini plaketle ödüllendirdi.

Manavgat MYO'da yapılan ödün töreninde turizm işletmecilerin ödülünü Okul Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert verdi. Ödül töreni öncesi sektör temsilcilerine bir konuşma yapan Sert, okullarının turizmde markalaşma ve kalifiye eleman açığını kapatmada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Okullarında mezun olan öğrencilerin turizm sektöründe iş bulmada zorluk çekmediğini belirten Sert, geçen yıl mezun olan öğrencilerin yüzde 90'nın iş bulduğunu, iş bulmada zorluk çekmediklerini kaydetti.

Öğrencilerinin, okulda okurken turizm sektörüyle tanıştığını belirten Sert, geleneksel hale getirdikleri istihdam fuarlarının hedefinin de mezun olduktan sonra iş bulmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Mezun olan öğrencilerinin turizm sektöründe genelde mutfak, belboy, komi, garson ve resepsiyon bölümlerinde iş bulduğunu belirten Sert, "Öğrencilerimizin turizm sektöründe iş bulamama gibi bir sorunu yok. Mezun olanların yüzde 90'ı iş buldu." dedi.

CİHAN

Yorumlar