Manavgat MYO öğrencileri, turizm sektöründe iş bulmada sıkıntı çekmiyor

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, okullarından mezun olan öğrencilerin turizm sektöründe iş bulmada sıkıntı çekmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat MYO öğrencileri, turizm sektöründe iş bulmada sıkıntı çekmiyor

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, okullarından mezun olan öğrencilerin turizm sektöründe iş bulmada sıkıntı çekmediğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO'nun bu sene 7'ncisini düzenlediği Geleneksel İstihdam Fuarı'na 60 firma katıldı.

Düzenledikleri fuarlarla ilgili açıklama yapan Müdür Hacer Bakır Sert, fuara 60 sektör temsilcisinin katıldığını söyledi. Sert, g2eleneksel hale getirdikleri fuarın hedefinin turizm sektörü temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrencileri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Okullarında, ikinci öğretim dahil 2 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğünü hatırlatan Bakır, okullarının turizm sektöründe kalifiye eleman açığını gidermede önemli katkı sağladığını kaydetti.

Okullarında, başta turizm bölümü olmak üzere öğrencilerin turizm sektörünü yakından tanıdığı için mezun olur olmaz iş bulduğunu belirten Sert, bu tür organizasyonların amacının da öğrenci ve turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirerek tanışmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Sert, "Öğrencilerimiz, okullarından mezun olunca iş bulmada zorluk çekmiyor. Geçen yıl okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100'e yakını turizm sektöründe iş buldu. Bu sene de yüzde 100'e ulaşacağımıza inanıyorum. Okulumuz turizm sektöründe sıkıntı çekilen kalifiye eleman açığını gidermede önemli bir boşluğu dolduruyor. Öğrencilerimizin, okulu bitirince iş bulamama endişesi olmuyor. Bu da bölgemizde turizmin profesyonel şekilde yapılmasını sağlıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar