Manavgat kabul edilen 20 AB projesiyle 415 bin 250 Euro'luk bütçe aldı

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2007-2013 yılları arası 20 Avrupa Birliği(AB) projesine imza attı. Antalya'nın ilçeleri arasında en başarılı AB projesi hazırlayan ilçe olan Manavgat, paydaş ülkelerin karşılıklı ziyaretle ülke...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat kabul edilen 20 AB projesiyle 415 bin 250 Euro'luk bütçe aldı

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2007-2013 yılları arası 20 Avrupa Birliği(AB) projesine imza attı. Antalya'nın ilçeleri arasında en başarılı AB projesi hazırlayan ilçe olan Manavgat, paydaş ülkelerin karşılıklı ziyaretle ülke tanıtımına katkı sağlıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Türk Ulusal Ajansı) toplam bütçesinin 415 bin 250 Euro olduğunu bildirildi.

Kabul edilen 20 proje kapsamında 187 öğretmen ve 206 öğrenci ile toplamda 393 hareketliliğin olacağı belirtildi.

Manavgat AB'ye bireysel proje sunmada başarılı oldu. Manavgat, 2009-2013 yılları arası 22 kişi başvurusu kabul edildi.

Bireysel faaliyetlerde, 10 kişi hizmetiçi(25 bin Euro), bir çalışma ziyareti(bin 200 Euro), 2 kişi hazırlık ziyareti(Bin 600 Euro), 7 kişi çalışma grupları(4 bin 600 Euro) bir irtibat semineri(900 Euro) ve bir kişi ziyaret ve değişim programı (Bin 500 Euro) olmak üzere toplamda 34 bin 800 Euro'luk projeye imza attı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, Türkiye'nin 2004 yılından bu yana AB eğitim projelerinden yararlandığını Manavgat'ın da 2007 yılından bu yana proje sunumu yaptığını kaydetti.

Manavgat'ın geçen AB sunulan 9 projesinin kabul edildiğini belirten Keklik, bireysel faaliyet başvurusunda Manavgat'ın Türkiye çapında başarıya imza attığını ifade etti. Keklik, "AB projesi sunumunda çıtamızı bu sene dahada yukarı çekeceğiz. Bu tür projeler Manavgat'ı eğitimde marka haline getiriyor. " dedi.

Manavgat'ın kabul edilen ilk AB projesi Leonorda Da Vinci Vetpro kapsamında Almanya ile Avrupa'da Kaynak Teknolojisindeki Glişmeler Projesi oldu. İkincisi Öğrenen Öğretmen Projesi ile Almanya, İspanya, İtalya ve Portekiz paydaş ülkeleri ile Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. Üçüncü ise Leonardo Da Vinci IVT kapsamında Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Almanya, Avusturya ve İspanya katılımlı 'Öğrencilerimizin, Almış Okdukları Eğitimlerine, Avrupa'daki Okul ve İşletmelerde, Nitelik Kazandırmak Uygulamalara Fırsat Oluşturmak Gençlerin İstihdamlarının Gerekliliğini Destekleme' projesi oldu.

Manavgat'ın kabul edilen projeleri şöyle: Web Tabanlı Meslek Eğitimi, 21. Yüzyılda Yenilikçi Okullar, Sürdürülebilir Gelişme İçin Geleneksel Yaşam Tarzı Modeli, Avrupa Dedektiflik Öyküleri, İki Şehrin Eğitim, Turistik ve Girişimcilik Öyküsü, Kelimeler Ağı, Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı ve Aktif Gençler, Kültürler Gökkuşağı, Geçmişten Günümüze Avrupa'da Park ve Bahçeler, La Piazza:Avrupalıların Buluştuğu Yer, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Başlangıç ve Elektronik Uygulamaları.

CİHAN

Yorumlar