Manavgat HEM, Rusça kurs öğretmeni bulmada zorlanıyor

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, Rusça kurslarında öğretmen bulmada zorlanıyor. 190 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonun da HEM kurslarına en fazla talep turizm sektöründe iş bulmada İngilizce, Almanca, Rusça ve...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat HEM, Rusça kurs öğretmeni bulmada zorlanıyor

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, Rusça kurslarında öğretmen bulmada zorlanıyor.

190 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonun da HEM kurslarına en fazla talep turizm sektöründe iş bulmada İngilizce, Almanca, Rusça ve bilgisayar kursuna talep geliyor. Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yabancı dil kurslarında en fazla öğretmen bulmada zorluğu Rusça'da yaşadıklarını söyledi.

Bölgede aktif turizm sezonu başladıktan sonra Rusça bilen öğretmelerin kurs ücretini düşük bularak turizm sektöründe çalışmayı tercih ettiğini belirten Geyikoğlu, Rusça kurs veren öğretmen bulamadıkları için Rusça taleplere cevap veremediklerini kaydetti. Geyikoğlu, "Öğretmenler turizm sezonu başlayınca genelde Alanya, Manavgat, Side, Okurcalar, Avsallar, Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB) Mahmutlar ve Türkler bölgesindeki turistik tesislerde çalışıyor. Aktif sezonda Rusça ders verecek öğretmen bulamıyoruz. Talep var ama;kurs verecek öğretmen yok." dedi.

CİHAN

Yorumlar