Mamak’ta Ramazan hazırlıkları başladı

Mamak Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklara hız verdi. Her yıl Ramazan eğlenceleri alanı kuran belediye bu yıl değişiklik yaparak birçok mahallede gezici Ramazan eğlenceleri düzenleyecek. Her gün bir mahallede düzenlenecek...

Google Haberlere Abone ol
Mamak’ta Ramazan hazırlıkları başladı

Mamak Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklara hız verdi. Her yıl Ramazan eğlenceleri alanı kuran belediye bu yıl değişiklik yaparak birçok mahallede gezici Ramazan eğlenceleri düzenleyecek.

Her gün bir mahallede düzenlenecek ikramların yanı sıra birbirinden güzel eğlenceler vatandaşların hoş vakit geçirmelerine imkân sağlayarak eski Ramazan günlerini yaşatacak. Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamaklılara güzel bir Ramazan Ayı yaşatmak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her akşam bir mahallemizde iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte açacağız. İftar sonrası da düzenleyeceğimiz etkinlikler sayesinde eski Ramazan akşamlarını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

25 MAHALLEDE İFTAR

Mamak Belediyesi, Ramazan Ayı’nda Mamak Caddesi’nde kuracağı iftar çadırıyla her akşam 400 vatandaşa iftar yemeği verecek. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren “Mahallede İftar Var “etkinliği bu yıl 25 mahallede düzenlenecek. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşacak. İftar sofralarının yanı sıra ramazan eğlenceleri de bu yıl mahallelere kurulacak. Kaybolmaya yüz tutmuş adetlerin ve mahalle kültürünün mahalle iftarlarıyla yeniden yaşatılacağını belirten Akgül, mümkün olduğunca mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

ÇOCUKLAR UNUTULMUYOR

Mamak Belediyesi Ramazan Ayı’nda çocukları da unutmadı. Mamak eski pazaryerine kurulacak lunaparkın yanı sıra, mahallelerde de çocuklar için eğlenceler ve yarışmalar düzenlenecek. Yine mahalle iftarlarıyla çocuklar ve ailelerine pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve şerbeti ikram edilecek. CİHAN

Yorumlar