Mamak’ta Dünya Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Mamak Belediyesi kadınlara yönelik bir program organize etti.

Google Haberlere Abone ol
Mamak’ta Dünya Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Mamak Belediyesi kadınlara yönelik bir program organize etti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte bir araya gelen ilçedeki kadınlar belediye konservatuarı sanatçılarının verdiği konserle eğlendi. Programda kadınlara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Aile kurumunda anlayış, sevgi ve saygının birlikte olması gerekir. Bizler örneği son Peygamber olan insanlarız. Peygamberimizin ve ‘cennet anların ayakları altındadır’ diyen dinimizin kadına verdiği değer ortadır. Bu değer yılda bir gün değil yılın 365 günüdür. Yönetime geldikten sonra Mamak’ta hiç olmayan aile merkezlerini yaparak binlerce kadına destek oluyoruz, onları kurslarımızda eğitiyoruz. Kadın ve çocuklara yönelik desteğimiz her daim devam edecek.” dedi.

Programda kadınlara yönelik bir konuşma da Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül yaptı. Kadınlara bir çağrıda bulunan Zeliha Akgül, “Sorumluluk almaktan korkmayın. Biz kadınlar daha güzel bir dünya için el ele çalışmalıyız” dedi.

Mamak Belediyesi halk oyunları ekibi Van yöresine ait oyunları sahneledi. Programda sahne alan Mamak Belediyesi Konservatuvarı sanatçısı İlkim Eylül ilk ve şef Ali Toprak birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Programın sonunda katılan bütün kadınlara kolye hediye edildi. CİHAN

Yorumlar