Mamaklı müteahhitler bilgilendirildi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, iş sağlığı ve güvenliğinin, iş kazalarını en aza indirme adına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mamaklı müteahhitler bilgilendirildi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, iş sağlığı ve güvenliğinin, iş kazalarını en aza indirme adına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (MİM-Der) düzenlediği 'İş Sağlığı ve Güvenliği' adlı panele katıldı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen panele Akgül’ün yanı sıra AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, MİM-Der Başkanı Sezai Mallı ve çok sayıda müteahhit katıldı.

Mamak'ın, her geçen gün imar yönetmeliğine uygun modern ve sağlam binalara kavuştuğunu belirten Başkan Akgül, “Dönüşümün en önemli ayaklarından birisi özel müteşebbislerimiz, müteahhitlerimiz. Mamak’ta müteahhitlik camiası sizlerin sayesinde daha güvenilir. Mamak’ı hep birlikte güzelleştiriyoruz.” dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin, iş kazalarını en aza indirme adına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Akgül, “Müteahhitlerimiz işini yaparken çok dikkatli olmalı, ne onların ne de işçinin canı yanmamalı.” diye konuştu.

HAYATİ UYARILAR YAPTI

İş güvenliği uzmanı Akif Altan ve sigorta portföy yöneticisi Latife Böge’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, 30 Haziran 2012’de yürürlüğe giren 6331 Sayılı 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' hakkında bilgi verildi. Panelde, yapı işlerinde kanunun yaptırımları çerçevesinde zorunlu kılınan sağlık ve güvenlik planının önemi vurgulanarak, uygunsuzlukların giderilmesi gerektiği konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

İş güvenliği uzmanı Akif Altan; müteahhitleri, iş kazalarının en çok yaşandığı saatler ve mekânlar konusunda uyararak alınması gereken önlemleri aktardı. Sigorta portföy yöneticisi Latife Böge de müteahhitlere, inşaat faaliyetlerinin başlangıcından bitimine kadar geçen süre içinde ortaya çıkabilecek hasar, hırsızlık, doğal afetler, yangın, dikkatsizlik, sabotaj gibi nedenlerle oluşabilecek risklere karşı projeyi güvence altına alan tüm riskler sigortası hakkında bilgi verdi.
CİHAN

Yorumlar