Mamaklı mucitler buluşlarını sergiledi

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' doğrultusunda Türkiye genelinde başlatılan bilim sergileri kapsamında Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi’nde 'Bilim Fuarı Sergisi' açıldı.Bilimin...

Google Haberlere Abone ol
Mamaklı mucitler buluşlarını sergiledi

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' doğrultusunda Türkiye genelinde başlatılan bilim sergileri kapsamında Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi’nde 'Bilim Fuarı Sergisi' açıldı.

Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi ve öğrencilerin bilime yönlendirilmesi amacıyla düzenlenen sergiye Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş katıldı. Öğrencilerin hünerlerini sergilediği fuarda tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fen bilimleri ve yabancı dil gibi branşlarda birçok proje yer aldı. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Mesut Akgül, genç beyinlerin yaptıklarının incelenmesi ve gelişmesine de katkı sunulması gerektiğini kaydetti. Akgül, “İnsan zekâsının neler yapabileceğini bu fuarla görmüş olduk. Bunlar içerisinde çok özel ve önem arz eden projeler var. Özellikle belediyelerin de yapabileceği çalışmaları hayranlıkla inceledim.” dedi.

DAİRESEL OTOBÜS PARK SİSTEMİ

Serginin en çok dikkat çeken proje mucidi otobüslere olan ilgisinden dolayı Ego 3. Bölge Müdürlüğü’ne giderek yer altı dairesel otobüs park sistemi tasarlayan Fatih Rüçhan Kaplan(17) oldu. İlerde uçak mühendisi olmak istediğini belirten Rüçhan, Volkswagen firmasının Almanya’da bulunan garajından esinlenerek 1,5 ayda hazırladığı projesinin ilerde hayata geçmesini istiyor.

Serginin dikkat çeken bir diğer projesi de satrançla felsefe eğitimi. Projenin mucidi Elif Odabaş (17), her bir taşın bir filozofu temsil ettiğini; idealist ve materyalist filozofları karşı karşıya getirerek zeka oyunu ile felsefe öğrendirmeyi amaçladığını söyledi. CİHAN

Yorumlar