Mamak Kültür Merkezi ışıl ışıl oldu

Ankara Mamak Belediyesi, Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan ilk sanat durağı Mamak Kültür Merkezi’ nin (MKM) bahçesinde çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Mamak Kültür Merkezi ışıl ışıl oldu

Ankara Mamak Belediyesi, Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan ilk sanat durağı Mamak Kültür Merkezi’ nin (MKM) bahçesinde çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Sanatın nabzının attığı MKM, yapılan çalışmayla görsel anlamda göz doldururken, zemindeki aydınlatma uygulamalarıyla da geceleri ışıl ışıl oldu. Yatırımlarda görsel estetiğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Mesut Akgül, “MKM’ ye sahip olmak ilçemiz için çok önemli bir değer. Belediye olarak bu değeri orjinal haliyle koruyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Yaptığımız çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmasıyla şehircilik açısından estetik vurguyu ön plana çıkardık. Halkımıza yürürken, dinlenirken nefes alabileceği görsel bir ziyafet sunduk” dedi.
Üç dönüm alan üzerinde gerçekleşen çevre düzenleme çalışması kapsamında 47 metrekare süs havuzu, ahşap kompozitten oturma yerleri, bazalt kaplamadan yürüme yolları, zemin kaplaması kırmızı taban tuğladan otopark, çim aydınlatmaları, mevsimlik çiçek alanları ve süs duvarları yapılırken dış çevre duvarları üzerine cam çerçeve üzerinden dekoratif kuşatma paneli tercih edildi. Yüzde doksan sekiz seviyesine gelen çalışma ile MKM akşamları, ilçeye renk kattı.
CİHAN

Yorumlar