Mamak Cezaevi'nden tahliye olan Balyoz hükümlüsü: Bu bir lütuf değil

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali ve Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz hükümlüleri hakkında verdiği tahliye kararın ardından tahliyeler gerçekleşiyor. Ankara’da hükümlülerin bulunduğu General Eşref Akıncı Kışlası...

Google Haberlere Abone ol
Mamak Cezaevi'nden tahliye olan Balyoz hükümlüsü: Bu bir lütuf değil

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali ve Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz hükümlüleri hakkında verdiği tahliye kararın ardından tahliyeler gerçekleşiyor. Ankara’da hükümlülerin bulunduğu General Eşref Akıncı Kışlası Mamak Askeri Cezaevi’nden tahliye olan Mustafa Önsel tahliyenin kendilerine yapılmış bir lütuf olmadığını söyledi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararı sonrası hükümlü yakınları cezaevine koştu. Saat 18:30 gibi tahliye işlemleri başladı. Akrabalarını cezaevinden alan yakınları konvoy eşliğinden kışladan dışarı çıktı. Tahliye sonrası bazı hükümlüler kışla önünde kısa açıklamalar yaptı. Tahliye olan bir hükümlü, “Kumpasçılardan hesabını soracağız bunların. Hepsinden soracağız.” dedi.

Tahliye olan diğer bir hükümlü ise, “Türk yargısının namusunu kurtardı. Adalet yerini buldu diyemiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu karar kapıyı aralamıştır. Bu kumpasın sorumluları, bu soruşturmayı yapanlar, bu kararı verenler, bunun hesabını vermeden bu ülkeye adalet gelmez. Kimse kendini güvende hissetmesin. Bütün sorumlu makamları bunu ortaya çıkarmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tahliye olan Mustafa Önsel ise “Buradan çok buruk ayrılıyoruz. Bir arkadaşımız Murat Özenalp onu alıp çıkamadık buradan. Bu bir lütuf değil. Biz dört yıldır haksız hukuksuz, vicdansız bir şekilde yargılamanın sonunda dört yıldır cezaevinde kalıyoruz. Kimseye şahsı kırgınlığımız yoktur. Fakat bu bize yapılan komplo, bize yapılan kumpas, esasında bizim üzerimizden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden Türk milletine yapılmıştır. Onun için bugün birliklere kadar girilip bayraklar indiriliyor. 24 gün devletin kara yolu kesilebiliyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar