Mamak Çarşısı trafiğine çözüm arayışı

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede yapılan yatırımları vatandaşlardan ve esnaftan gelen istekler doğrultusunda şekillendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Mamak Çarşısı trafiğine çözüm arayışı

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede yapılan yatırımları vatandaşlardan ve esnaftan gelen istekler doğrultusunda şekillendiriyor. Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, ASKİ Mamak Bölge Müdürü İsa Uzunoğlu, Başkan Yardımcıları Ahmet Müfit Yıldırım ve Mustafa Orhan Çarşı Caddesi’nde dükkânı bulunan esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Örnek sokak uygulaması çerçevesinde yenilenen Çarşı Caddesi’nin son şekli esnafla birlikte belirlendi. Çarşı içinde yoğun trafiğin oluştuğunu ve bu trafiğinde esnafın işini olumsuz etkilediğini dile getiren Akgül; “Çarşı içerisinde oluşan bu trafiği iki yolla çözebiliriz. Zabıta ya da polis ekipleriyle bu trafik sorununu çözebiliriz ancak vatandaşa ceza kesmek bizim istediğimiz bir çözüm değil. Çarşı içinin trafiğini düzenlemek için bir diğer yol da trafiğin tek yönlü olarak akması. Çarşı içi yapılan düzenlemelerle, ışıklandırmalarıyla, kent mobilyalarıyla cazibe merkezi haline gelecek” dedi. Kahvaltıda Akgül’ün tek yön önerisini tartışan esnaf, yenilenen cadde için teşekkürlerini sunarak trafik uygulamasının bir müddet daha çift yönlü olarak devam etmesinden yana olduklarını dile getirdi.

KATILIMCI YÖNETİME TEŞEKKÜR

Yıllardır devam eden sorunların birer birer çözüme kavuştuğunu dile getiren esnaflar, “Başkanım sizden önce birçok yönetim gördük. Ancak hiç kimse bizi davet ederek sorununuz nedir ya da şu konuda fikriniz nedir diye sormadı. Bu nokta da benimsediğiniz katılımcı yönetim anlayışı için sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar