Mamak Belediye Meclisi faaliyet raporunu onayladı

Mamak Belediye Meclisi’nin yeni dönem ikinci toplantısı Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yönetiminde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Mamak Belediye Meclisi faaliyet raporunu onayladı

Mamak Belediye Meclisi’nin yeni dönem ikinci toplantısı Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yönetiminde gerçekleşti. Akgül’ün 2013 yılında ilçede yapılan hizmetleri anlatmasının ardından meclisin ikinci birleşiminde, 2013 yılı faaliyet raporu meclis üyeleri tarafından değerlendirilerek oylandı. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Mesut Akgül, açıklamasında, yeni dönemin yeniliklerin dönemi olacağını kaydederek, mali disiplini sağlayıp, gelir-gider dengesi bozulmayan güçlü bir mali sistemle hizmet hamlesi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Akgül, “Göreve başladığım 2009 yılında 130 milyon TL ile devraldığım belediye bütçesini, 2013 yılında 262,4 milyon TL’ye, 2014 yılında da 270 milyon TL’ye yükselttik. Gerçekleşen bütçeyle hem geçmiş yılların borcunu ödedik, hem de yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Daha nice başarılara adım atmayı diliyorum.” dedi.

EN ÇOK KONUŞULAN İLÇE

Göreve geldiklerinde en temel problemin algı meselesi olduğunu kaydeden Akgül, ilçeyi fark edilen bir ilçe haline getirdiklerini belirterek, “Bugün ilçeyi Ankara’nın en çok konuşulan ilçelerinden biri haline getirdik. Mamak’ın sorunlarının çözülebileceğini gösterdik. İlçeyi bir taraftan dönüşüm çalışmaları, diğer taraftan da yaşam kalitesi ve eğitim, kültür, sanat, ulaşım, spor altyapısı ve çevresiyle bir marka haline getireceğiz” diye konuştu.

YAPILAŞMA İVME KAZANDI

Beş yıl öncesine kadar Mamak’taki iskanlı yapı sayısının tüm yapılara oranının yüzde 45 olduğunu ve bu oranın 2014 yılında yüzde 65'e çıktığını belirten Akgül, “İlçede beş yılda 3 bin 803 iskan, 3 bin 552 yapı ruhsatı vererek, Mamaklılar için nitelikli yaşam alanları ürettik." diye ifade etti. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam edeceğini kaydeden Akgül, “Sadece depreme dayanıklı konutlar yapmakla kalmayacağız, yeşil alanı, parkı, otoparkı ve sosyal tesisleri olan modern yaşam alanları oluşturacağız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar