Malulen emekli olamayınca pompalı tüfekle heykele çıktı

Gaziantep'te malulen emeklilik hakkına sahip olduğunu; ancak bir türlü emekli edilmediğini öne süren Murat Y., pompalı tüfekle protesto eylemi yaptı. Havaya 4 el ateş açan Y., uzun uğraşlar sonucu Atatürk heykelinden indirildi. Olay, öğle...

Google Haberlere Abone ol
Malulen emekli olamayınca pompalı tüfekle heykele çıktı

Gaziantep'te malulen emeklilik hakkına sahip olduğunu; ancak bir türlü emekli edilmediğini öne süren Murat Y., pompalı tüfekle protesto eylemi yaptı. Havaya 4 el ateş açan Y., uzun uğraşlar sonucu Atatürk heykelinden indirildi.

Olay, öğle saatlerinde Maarif Meydanı'nda meydana geldi. Yüzde 89 çalışamaz raporu olduğunu savunan Murat Y., pompalı tüfekle Atatürk heykeline çıktı. Havaya 4 el ateş açan Y., Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le görüşmek istedi. Kendisiyle ilgilenilmediğini söyleyen Murat Y.'yi indirmek için polisler seferber oldu. Polisler, meydanın güvenliği sağlandıktan sonra Murat Y.'yi ikna etmeye çalıştı. Bir süre sonra Murat Y.'nin ablası ve yeğeni de olay yerine geldi. Yapılan konuşmaların ardından polis tarafından ikna edilen Murat Y., tüfeğini teslim ederek aşağıya indi. İndikten sonra 2 günden beri çocuklarına ekmek alamadığını anlatan Murat Y., "Ne Suriyeliyim, ne PKK'lıyım. Buna rağmen benimle ilgilenilmiyor. Bu kadar dosya yazmışım ben. Ben özürlü maaşı istemiyorum. Ben kanunun bana vermiş olduğu hakkı talep ediyorum." dedi. Kanuna göre, yüzde 60 ve üzeri rapor ve bin 800 gün de primin yatması halinde emekli olabileceğini öne süren Murat Y., "Benim bin 850 günüm var ve yüzde 89 çalışamaz raporum var. Buna rağmen ben emekli olamıyorum." diyerek konuştu.

Murat Y., daha sonra emniyete götürüldü.

CİHAN

Yorumlar