Maltepe'de Domuz Gribinden Ölüm İddiası

Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne öksürük şikayeti ile giden Nimet Yılmaz 4 gün sonra hayatını kaybetti. Yılmaz'ın yakınları Yılmaz'ın domuz gribinden öldüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Maltepe'de Domuz Gribinden Ölüm İddiası

Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne tatil dönüşü öksürük şikayetiyle referans eden Nimet Yılmaz (59) 4 gün sonra hayatını kaybetti. Yılmaz'ın yakınları hastalarının domuz gribi sebebi ile vefat ettiğini ileri sürerek, yetkililerin bu konuyu gizlemeye çalıştıklarını iddia etti.

İKİNCİ KEZ GİTTİĞİNDE ZATÜRRE ŞÜPHESİYLE TEDAVİYE ALINDI

Eşi ile tatil için gittiği Antalya'dan dönüşte öksürük şikayeti başlayan Nimet Yılmaz (59) yakınlarının telkini ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayenede 'önemli bir rahatsızlığı yok' denilen Yılmaz, takılan serumun peşinden evine gönderildi. Ancak şikayetlerinin çoğalması üstüne yakınları sebebi ile ertesi gün gene tıpkı hastaneye götürülen Nimet Yılmaz ileri derece zatürre şüphesi ile hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Durumu iyileşmek yerine devamlı kötüleşen Yılmaz 4 günün peşinden hayatını kaybetti.

DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SON HABERLER

''HİÇ BİR ŞEYİN YOK' DENİLEREK EVE GÖNDERİLDİ'

Yılmaz'ın cenazesi bugün Maltepe Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının peşinden yakınları sebebi ile gözyaşları bünyesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cami bahçesinde matbuat mensuplarının sorularını yanıt veren Yılmaz'ın ağabeyi Mahmut Yılmaz, kardeşinin benzeri Mustafa Yılmaz ile ortak Antalya'da yaptıkları tatilden döndükten sonra öksürük şikayete ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne gittiğini, burada kardeşine serum taktıktan sonra 'hiç bir şeyin yok' denilerek eve gönderildiğini söyledi.

DOMUZ GRİBİ NEDİR? NASIL BULAŞIR?

'DOMUZ GRİBİNİN BAŞKA BİR VERSİYONU'

Yılmaz, şunları söyledi: 'Öksürüğü devam ettiği için ertesi gün tekrar Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Bu kere yapılan muayenesinde kardeşimin zatürre olduğunu söylediler. evvel ciğerlerinin yüzde 60 oranında dolu olduğunu söylediler. Aynı akşam ise ciğerlerinin yüzde 85 oranında dolu olduğunu söyleyerek hummalı bakıma aldılar. Ondan sonra da tahlil yapmalarına karşın bir buçuk gün boyunca virüsün türünü belirleme edemediler. Bir buçuk gün sonra gelen tahlil sonuçlarında hastalığın domuz gribinin başka bir versiyonu olduğunu söyleyerek bizden kandaki karbonmonoksiti temizleyen bir makine almamızı istediler lakin kardeşimi bir saat bünyesinde kaybettik.'

'BAŞKA DOKTORLARDAN DOMUZ GRİBİ OLDUĞUNU TEYİT ETTİREREK ÖĞRENDİM'

Nimet Yılmaz'ın damadı Ali Koçer de kayınvalidesini öksürük ve üşüme şikayetiyle Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek şunları söyledi; 'Burada anneme bir serum taktıktan sonra eve yolladılar ertesi gün şikayetleri devam ettiği için Maltepe Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne gittik. Acil serviste görevli hekim annemin iyi olduğunu söyledi, lakin biz tükürüğünden kan gelmeye başladığını söyleyince bunun tahrişten olabileceğini söyledi. Biz gene eve gittik lakin güvenmediğim için profesyonel bir doktorun görmesi için gene tıpkı hastaneye gittik. Doktor annemi muayene eder etmez annemin hummalı biçimde zatürre olduğunu ve derhal hastanede yatarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. ertesi gün bu yoğunluk hat safhaya çıktı, ciğerler hiç bir biçimde görünmüyordu çekilen filmde. Yoğun bakımdaki doktorlarla görüştüğümde fazla aşırı tedirgin olduklarını, böyle bir şey daha öncelikle görmediklerini söylediler. Bu virüsün domuz gribi olup olmadığını sorduğumuzda ise olmadığını söylediler lakin oradaki başka doktorlardan domuz gribi olduğunu teyit ettirerek öğrendim. Sonuç itibari ile annemi 4 gün bünyesinde kaybettik. Hastane yetkilileri bize son 10-15 gün bünyesinde tıpkı biçimde rahmetli olduğunu da söylediler. Ayrıca bize hastanede sürecin müthiş derece seri ilerlediğini, yani zatürre hastalığı'nda 15-20 günde oluşan sürecin annemin hastalığında 1-2 günde meydana geldiğini söylediler.' Koçer, bu çeşit ölümlerin saklanmak yerine halka aleni anlatılması gerektiğini vurguladı.

'ÖYLE BİR VİRÜS Kİ BİR GÜNDE CİĞERLERİ BİTİRİYOR'

Nimet Yılmaz'ın başka damadı Duran Yıldız'da kayınvalidesinin ölümü ile alakalı hastane yetkililerinin birtakım ayrıntıları gizlediklerine inandığını belirterek, 'Bu öyle bir virüs ki bir günde ciğerleri bitiriyor, yüzde 40 ile geldi kayınvalidem hastaneye,virüs aniden ciğerlerin yüzde 95'ini aldı. Kayınvalidem hastaneye normal grip bulunan birinin gittiği benzeri ayakta gitti, hatta eve gönderdiler ertesi gün daha fena oldu. Hastalığın domuz gribinin bir versiyonu diye söylendi, hatta hastane yetkilileri kendilerinin de korktuklarını söylediler. Kayınvalidemin başka hiç bir rahatsızlığı yoktu, sakladıkları bir şey varsa açıklasınlar.' biçiminde konuştu.

YAKINLARI AYAKTA ZOR DURDU

Cenaze töreni esnasında yakınlarının yardımı ile ayakta duran Yılmaz'ın benzeri Mustafa Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Helallik alınması esnasında eşine ağlayarak hakkını helal eden Mustafa Yılmaz'ın görüntüsü yürekleri burktu. Nimet Yılmaz'ın çocukları da uzun zaman annelerinin tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Trabzon Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın teyzesinin kızı bulunduğu öğrenilen Nimet Yılmaz'ın cenazesi töreninin peşinden defnedilmek üzere Pendik Şeyhli Mezarlığı'na götürüldü.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar