Maliye Bakanı Şimşek’e PAÜ’de fahri doktora unvanı verildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilerek, cübbe giydirildi.

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanı Şimşek’e PAÜ’de fahri doktora unvanı verildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilerek, cübbe giydirildi. PAÜ’de 2013 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan öğretim üyelerinin akademik töreni yapıldı. Törene Bakan Şimşek’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, protokol üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Bağcı, kayıtlı ekonomiyi büyütüp genişlettiği için çabası ve maliye politikalarının uygulanmasında gösterilen performanstan dolayı Bakan Şimşek’e PAÜ Senatosu’nun ‘fahri foktora’ payesi verilmesine oybirliği ile karar verdiğini belirtti. Ekonomi Bakanı Zeybekci de cari açık, bütçe açığı ve dış ticaret açığı sorununu çözeceklerini ileri sürdü.

Konuşmaların ardından Şimşek’in özgeçmişi okundu ve cübbesi PAÜ Rektörü Bağcı tarafından giydirildi. Bağcı, Şimşek’e fahri doktorluk diplomasını verirken, Bakan Zeybekci de Şimşek’e Yatağan Palası hediye etti. Cübbesini giydikten sonra ‘Türkiye Ekonomisi’ konulu bir konuşma yapan Şimşek, Türkiye’nin yapısal sorunları olduğunu ifade etti. Şimşek, “Dünyanın gelişmiş ülkeleri gibi esneklik noktasında önemli adımlar attılar ve sonuçlarını gördüler. Kayıt dışında çok fazla mesafe kat edemedik. Bundan 11 yıl önce Türkiye’de her 100 çalışandan 52’si kayıt dışıydı. Çok yüksek bir rakam. Şimdi ise 35’e indirdik. Çok ciddi ilerleme sağladık. Ancak hala yüksek. Daha kat edilecek mesafe çok fazla.” dedi.
CİHAN

Yorumlar