Malatya’nın altın öğrencileri ABD’den 27 madalya aldı

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60.

Google Haberlere Abone ol
Malatya’nın altın öğrencileri ABD’den 27 madalya aldı

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60. (AMC-8) Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda Özel Rahime Batu Ortaokulu ve Özel Turgut Özal Ortaokulu, 7’si altın 27 madalya kazandı.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, ortaöğretim düzeyinde dünyanın en prestijli yarışmalarından biri sayılan 60. AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı’na bu yıl 86 ülkenin 6 bin okulun temsil edildiğini belirtti. 350 bin ilköğretim öğrencinin yarışmaya katıldığını anlatan Göçer, “Türkiye’den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan Beşer Eğitim kurumları okullarına bağlı Özel Rahime Batu Ortaokulu ve Özel Turgut Özal Ortaokulu öğrencileri toplam 7 altın madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Okullarımız öğrencileri ayrıca 11 gümüş, 9 bronz toplam 27 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada,Rusya ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı” dedi.

Türkiye ve Malatya’nın adını eğitim alanında dünyanın her yerinde duyurma çabası içinde olduklarını vurgulayan Zeki Göçer “Bu olimpiyat Dünya da kabul gören ve uzun zamandır yapılan önemli bir yarışmadır. Bizler öğrencilerimizin eğitim-öğretimini her anlamda takip etmekteyiz.Bu tip yarışmalara hazırlayarak ve katılımını sağlayarak gelecekleri adına önemli adımlar atmaktayız.Öğrenci kendisini bu alanda tüm dünya çapında bir yarışmanın içerisinde bulmakta ve geleceğe emin adımla yürümektedir.
Bu zor ve uzun soluklu çalışmalarda bize destek olan ailelere, öğrencilerimize, mesai tanımaksızın fedakarca öğrencilerini hazırlayan öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar