Malatyalı öğrencilerden Diyarbakırlı kardeşlerine hediye

Malatya Özel Rahime Batu İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1.

Google Haberlere Abone ol
Malatyalı öğrencilerden Diyarbakırlı kardeşlerine hediye

Malatya Özel Rahime Batu İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine kışlık giyecek hediye etti.

Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ergani Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ile kardeş okul çalışmaları yürüten Özel Rahime Batu İlkokulu ve Ortaokulu, düzenlemiş olduğu kampanya ile 1. sınıf öğrencilerine atkı, bere, eldiven ve çorap hediye etti.

Müdür Haşim Tezcan, okulda yaklaşık iki hafta süresince bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Kampanyaya, özellikle ilkokul çocuklarının ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Tezcan, “Onların küçük olmalarına rağmen kocaman gönülleri ile kardeş okulumuzun 1. sınıfında okuyan 234 öğrencinin tamamına hediye götürdük. Hediyelerimizi, bizzat yerine giderek kendimiz teslim ettik. Kardeş okulumuzun minik öğrencilerinin mutluluğu bizleri de duygulandırdı. İkinci dönemde de kardeş okulumuz için çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Kampanyamıza destek olan bütün velilerimize özellikle teşekkür ediyorum." dedi.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi Elif Çancı da öğretmeni duyuru yapınca çok heyecanlandığını belirterek, "Orada ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız olduğunu aileme söyleyince, onlar da hediyeler aldı. Oradaki kardeşlerimiz zor şartlarda okula gidiyorlar. Maddi sıkıntıları çok. Onlara yardım yaptığım için çok mutlu oldum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar