Malatyalı eğitimcilerden Kızılay'a kan bağışı

Malatya Eğitimci Bayanlar Derneği (MEBDER) üyeleri, Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde kan bağışında bulundu.MEBDER üyeleri, Türk Kızılayı'nca yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi. Eğitimciler,...

Google Haberlere Abone ol
Malatyalı eğitimcilerden Kızılay'a kan bağışı

Malatya Eğitimci Bayanlar Derneği (MEBDER) üyeleri, Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde kan bağışında bulundu.

MEBDER üyeleri, Türk Kızılayı'nca yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi. Eğitimciler, Özalper Mahallesi'nde dernek merkezinde hazırlanan birimde kan bağışında bulundu. Dernek Başkanı Seza Ersoy, hayat kurtarmak için hayatta kalmak için her zaman kana ihtiyaç olduğunu belirtti. “Bir gün bize de kan lazım olabilir” diyen Ersoy, “Dernek olarak kan bağışı kampanyasına katkıda bulunmak istedik. Türk Kızılayı’nın da yardımıyla organizasyon düzenledik. Zaten eğitimciler bu konuda duyarlılar. Bu sosyal duyarlılığın her sene artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Dernek olarak, yaklaşık 11 ay önce kurulduklarını hatırlatan Ersoy, sosyal aktivitelerle üyeler arasında dayanışmayı artırmayı, eğitimcilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Kızılay Kan Merkezi görevlilerinden Dr. Tankut Sertaç Özcan ise merkez olarak günde 3 ekiple kan bağışlarını aldıklarını bildirdi. Kanın, insan eliyle üretilemeyen bir ilaç olduğu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Özcan, “Kan, insanların hayatını kurtaran bir ilaçtır. Tek kaynağı insandır ve kan bağışçılarıdır. Kan, sürekli gerekli olan bir ihtiyaçtır. Bizim depolarımızda hazır olarak bulunması gereken bir tıbbi ihtiyaçtır. Kan bağışında bulunmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Çünkü bir ünite kan 3 can kurtarabiliyor.” diye konuştu.

16. BÖLGE KAN MERKEZİ MALATYA'DA

Dr. Özcan, Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı’nın, 16. Bölge Kan Merkezi’nin Malatya’da kurulduğunu anımsattı. Merkezin, Malatya ile Elazığ illerine hizmet verdiğini söyleyen Özcan, bölge merkezinin burada kurulmasında, Malatya’da kan bağışı oranının yüksek olmasının etkili olduğunu ifade etti. Bölge Kan Merkezi’nin Malatya’da kurulu olmasının kent insanına sağlık açısından avantajlar sunacağını söyleyen Özcan, Malatyalı hastaların kan ihtiyaçlarını daha hızlı karşılayabileceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar