Malatya’dan Diyarbakır’a okul kardeşliği

Malatya Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi öğretmenleri, 'Kardeş Okul Projesi' kapsamında Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Malatya’dan Diyarbakır’a okul kardeşliği

Malatya Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi öğretmenleri, 'Kardeş Okul Projesi' kapsamında Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ziyaret etti.

Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Erdal Bayram ile öğretmen Necmettin Demir, kardeş okul olarak belirlenen Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Ergani Anadolu Lisesi’ne misafir oldu. Erdal Bayram, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kardeş okullarını ikinci kez ziyaret ettiklerini belirtti. Daha önce okul idareci ve öğretmenleri ile tanıştıklarını anlatan Bayram, “Okul yönetimi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışma planı belirledik. Yapılan plan doğrultusunda Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencilerine yüksek öğretime geçiş sınavı deneme sınavı yapıldı. Deneme sınavına 70 civarında öğrenci katıldı. Öğrenciler, deneme sınavında memnun oldular. Ayrıca, 9. sınıf öğrencilerine yapılmak üzere deneme sınavını okul idaresine teslim ettik. Okul olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimize deneme sınavı ve doküman yardımı yapacağız. Okulumuzda başarıyı artırmaya yönelik desteklemelerimiz devam edecektir. Daha çok gencimizin üniversiteli olmasını, geleceğe daha sağlıklı bakmasını, iyi, ahlaklı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak bizi oldukça memnun etti.” dedi.

Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ömer Bozdoğan da Kardeş Okul Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bozdoğan, “Malatya Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi öğretmen ve idarecilerine, geldikleri için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında deneme sınavları ile katkı sağlamaları bizi memnun etmiştir. Bundan sonra da el ele vererek gençliğimizi iyiye, güzele, doğruya yönlendirmede beraber hareket edeceğiz. Öğrencilerimiz, kendilerine sağlanan bu destekleri unutmayacaklardır.” diye konuştu.

Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ufuk Ercul, her yıl kardeş okul çalışmaları kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Veli-öğrenci ve öğretmenlerle güzel bir iletişim kurulduğunu söyleyen Ercul, yapılan çalışmalarla Malatya ile Diyarbakır arasında gönül köprüleri kurulduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar