Malatya'da tarım fuarı düzenlenecek

Malatya’da 8. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da tarım fuarı düzenlenecek

Malatya’da 8. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek. 3-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda oluşturulacak stantların yüzde 95'i şimdiden satıldı.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen fuara ilişkin ilk istişare toplantısı gerçekleştirildi. Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya yerel basın ve medya organlarının temsilcileri katıldı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuarların yapılmasındaki temel amacın Malatya’yı tanıtmak olduğunu ifade etti. Burada konuşan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, tanıtımda basının önemine değinerek, Tarım Fuarı hakkında bilgiler verdi.

Bölgenin geçim kaynağının önemli bir kısmının tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Nalçacı, bu alanda teknolojinin daha etkin ve verimli kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Nalçacı, şöyle devam etti: "Fuar koordinatörlerimiz geçen yıl 7. Tarım Fuarı öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 30’a yakın ili ziyaret etmişlerdi. Bu yıl bölgede bulunan illerin tamamını ziyaret ettik. Şu an itibariyle stant satışlarımızın yüzde 95’i tamamlanmış durumda. Bu arada yine ilçelerde yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bütün ilçelerde kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, tarım ilçe müdürlükleri, ziraat oda başkanlıkları düzeyinde vatandaşlarımızın fuar alanına getirilmesi, nakledilmesi ve gezilmesi noktasında arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar." CİHAN

Yorumlar