Malatya'da seçim propaganda koşulları belirlendi

Malatya’da yerel seçimler öncesi propaganda koşulları kapsamında, sadece parti genel başkanlarının kenti ziyaretinde seçim konvoyu oluşturulmasına izin verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da seçim propaganda koşulları belirlendi

Malatya’da yerel seçimler öncesi propaganda koşulları kapsamında, sadece parti genel başkanlarının kenti ziyaretinde seçim konvoyu oluşturulmasına izin verilecek. Gezici sesli yayın araçları saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında sesli propaganda yapabilecek. Parti teşkilatları bulundukları sokak veya caddede karşıdan karşıya afiş, bayrak gibi süsleme malzemelerini kullanabilecek. Seçim bürolarında ses cihazları kullanılmak suretiyle dışarıya yayın yapılmayacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi propaganda sürecinde uyulması gereken kuralları görüşmek amacıyla parti yöneticileriyle istişare toplantısı düzenledi. Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasının idareciler olarak en önemli görevleri arasında yer aldığını belirtti. Ülke insanının serbest iradesinin sandığa hiçbir etki altında kalmadan yansımasını sağlamak durumunda olduklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Seçimlerin dürüst, adil ve eşit bir ortamda cereyan etmesi için bizim almamız gereken her türlü tedbirleri almak. Biz burada tabii seçimin içeriğine müdahale etmiyoruz, edemiyoruz. Bu hakim gözetiminde ilçe seçim kurulları gözetiminde yapılıyor. Biz ancak bu süreç içerisinde onların aldığı bir takım kararların, Yüksek Seçim Kuruluda dahil bu kararları, kanunların ve mevzuatın bize yüklemiş olduğu diğer görevleri yerine getirmekle mükellefiz. Bizim amacımız vatandaşımızın huzurlu bir şekilde Malatya’mızın huzurlu bir şekilde rahat bir seçim geçirmesini iyi bir atmosferde kardeşlik hukukunun, dostluğun birlik ve beraberliğin zedelenmeden ve örselenmeden, aksine birlik ve beraberliğin daha da vurgu yapılıp pekiştiği bir seçim atmosferini yaşamak.”

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda seçim sürecinde uyulması gereken propaganda koşulları ortaklaşa olarak belirlendi. Buna göre, seçime katılacak siyasi partiler kamuya açık alanlarda stant açamayacak. 1 Ocak – 1 Mart tarihleri arasında 10.00-17.00 saatleri arasında, 1 Mart–29 Mart tarihleri arasında ise ise 10.00-18.00 saatleri arasında gezici yayın araçları sesli propaganda yapılabilecek. Seçim konvoyları sadece parti genel başkanlarının kenti ziyaretinde oluşturulabilecek. Parti binalarındaki süslemelerin cadde ve sokaklarda karşıdan karşıya yapılabilecek. Seçim bürolarında yola taşmamak kaydı ile kaldırımın genişliğine bağlı olarak ve yaya trafiği engellenmeyecek şekilde kaldırımların üzeri kullanılabilecek. Seçim Bürolarında ses cihazları kullanılmak suretiyle dışarıya yayın yapılmayacak. Parti genel başkanlarının katılacağı miting alanlarında ve geçiş güzergahları ile miting alanı yakın çevresinde süslemeler yapılabilecek. Ancak miting sonrasında aynı gün süslemeler kaldırılacak. Mahalle toplantılarında toplantının yapılacağı alanın süslenebilecek. Şehir merkezinde ve çevre yollarda mevcut olan aday veya aday adayını tanıtan afiş, poster ve pankartlardan mevzuata uygun olmayanların ilgili parti tarafından kaldırılmasına, kaldırılmayanların ise belediye ekipleri tarafından kaldırılmasına karar verildi. CİHAN

Yorumlar