Malatya'da Eşref Bitlis Caddesi yenilendi

Malatya Belediyesi tarafından Eşref Bitlis Caddesi’nde yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da Eşref Bitlis Caddesi yenilendi

Malatya Belediyesi tarafından Eşref Bitlis Caddesi’nde yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandı.


Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde başlatılan değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında şehrin birçok yerinde yeniden düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Sürdürülen çalışmalar neticesinde bu güne kadar 203 cadde ve sokakta içmesuyu, kanalizasyon, yağmur drenaj, parsel bacaları, doğalgaz, elektrik ve Telekom hatları gibi alt yapılar yenilendi. Abone bağlantıları yapıldıktan sonra, üst yapı çalışmalarını da tamamlayan Malatya Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında Eşref Bitlis Caddesinde de çalışmalarını bitirdi.

2 kilometrelik Eşref Bitlis Caddesi üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, öncelikle yağmursuyu drenaj hattı yapıldı. Daha sonra içme suyu ve kanalizasyon abone bağlantıları yenilendi. Cadde üzerinde kanalizasyon hatlarının daha sağlıklı çalışması amacıyla 56 adet kanalizasyon parsel bacası yenilendi. Cadde üzerindeki alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra ise Belediyemiz tarafından üst yapı çalışmalarına başlanarak; otopark cepleri için 6 bin 250 metrekarelik kilit taşı döşendi. Ayrıca, kumlamalı taş kullanılarak 7 bin 200 metrekare kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi.
Kaldırım düzenlemeleri ve cep otoparkları tamamlandıktan sonra ise 2 bin 876 metrekarelik asfalt serimi yapıldı. Caddede aydınlatma çalışmaları da yapılarak 57 aydınlatma direği dikildi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ışıl ışıl bir görünüme kavuşan Eşref Bitlis Caddesi esnafları ve vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekiplerine teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar