Malatya'da çevre yolu ve duble yol çalışmaları çileye döndü

Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Yaşar Köksal, büyükşehir statüsüyle merkez belediyelerinin yeni bir yapılanmayla çalışacağını, yeni statünün fırsata dönüştürülmesi için deneyimli insanlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da çevre yolu ve duble yol çalışmaları çileye döndü

Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Yaşar Köksal, büyükşehir statüsüyle merkez belediyelerinin yeni bir yapılanmayla çalışacağını, yeni statünün fırsata dönüştürülmesi için deneyimli insanlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Malatya'daki çevre yolu ve duble yol çalışmalarının çileye döndüğünü belirten Köksal, "6 ay gibi kısa sürede bitirilebilecek çevre yolu Malatya’da henüz bitirilemediği gibi birçok yanlışlıklarla birlikte devam etmektedir. Doğalgazın Malatya’ya gelişi çok çileli ve gecikmeli olmuştur. Türkiye’nin her yerinde yapılan ve belediyeciliğin klasik hizmetlerinden olan kaldırım ve asfalt çalışmaları bile çileye dönüşmüştür." dedi.

    Köksal, ayağı yere basan, uzun vadeli çözümler sunan projeler ve belediyecilik tecrübesiyle bu yeni yapıyı Yeşilyurt’u geliştirmek için değerlendireceklerini kaydetti. Merkez Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkan adayı Yaşar Köksal, yaptığı açıklamada, Malatya’nın 9 bin yıla yakın tarihiyle, yetiştirdiği ünlü simaları dünyaca ünlü kayısısı, barındırdığı potansiyel ile bölgenin cazibe merkezi olması gerektiğini dile getirdi. Bunun için şehrin topyekun modernleşerek büyümesi gerektiğinin altını çizen Köksal, "Malatya bu hedefler mutlaka büyüyecek ve gelişecektir. Ancak bilinmelidir ki, Malatya milli ve manevi değerlerini korumadan da huzur getirmeyeceği de bilinmelidir. Malatyamız büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu bizim için çok önemli bir fırsattır, bir avantajdır. Bu fırsat ancak,tecrübeli, birikimli ve liyakatli ve ehil ellerde olursa başarılı olacaktır. Aksi takdirde başarıyı bırakın, bulunduğu konumdan çok daha geriye gidecektir." şeklinde konuştu.

    30 Mart seçimleriyle birlikte Malatya’nın fiilen büyükşehir statüsüne kavuşacağını anımsatan Köksal, “Merkez ilçeler Yeşilyurt ve Battalgazi ile büyükşehir belediyesi yeniden yapılanacak. Önceki dönemlerde hazır kurulu bir sistem vardı. Şimdi yeni statü için sil baştan yeni yepyeni bir sistem kurulacak. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Ancak ehil yöneticilerle bunlar başarılabilir. Biz doğru bir başlangıç yapabileceğimize inanıyoruz. Malatya’nın geleceğinin doğru temeller üzerine inşa edeceğimizi vaat ediyoruz.” dedi.

    “MİLLETİN TERCİHLERİ GÖZÜNÜNE ALINMADI”

    Son 10 yılda kent insanının tercihleri dikkate alınmadan aday tespitleri yapıldığını söyleyen Köksal, “Malatyalılar sadece Parti Genel Başkanına duydukları muhabbetten dolayı oy verdiler. Bugüne kadar bu böyle süregeldi. Bir genel seçim oldu. İnsanların önüne öyle milletvekili listesi sıralaması sundular ki; Malatyalılar şok geçirdiler. Kızdılar, küstüler, sitem ettiler, tartıştılar, fakat yinede gidip oy verdiler. Birkaç yerel seçim yaşadık. ‘Biz kimi koysak kazanırız veya biz kimi aday göstersek de bu millet yine bize oy verecek’ şeklinde düşünüyorlar. Malatyalıların oyu çantada keklik anlayışı ile liyakata, tecrübeye ve ehliyete hiç önem vermeden, sadece menfaat hesabı yaparak, üç beş kişinin sözünden çıkmayacak adayları seçerek önümüze koydular. Bunu herkesin ‘Şehir ne kazandı’ mülahazasıyla tartması gerekir.” diye konuştu.

    Türkiye’nin birçok yerinde başarıyla uygulanan projelerin Malatya’da çileye dönüştüğünü söyleyen Köksal, “Mesela Türkiye’nin her yerinde başarı ile uygulanan çevre yolu ve duble yol çalışmaları Malatya’da çileye dönüşmüştür. 6 ay gibi kısa sürede bitirilebilecek çevre yolu Malatya’da henüz bitirilemediği gibi birçok yanlışlıklarla birlikte devam etmektedir. Doğalgazın Malatya’ya gelişi çok çileli ve gecikmeli olmuştur. Türkiye’nin her yerinde yapılan ve belediyeciliğin klasik hizmetlerinden olan kaldırım ve asfalt çalışmaları bile çileye dönüşmüştür. Malatya’da benim bildiğim onlarca esnaf arkadaşım günlerce hatta aylarca kaldırım ve asfalt işlerinin uzaması nedeniyle 15 günlük işlerin 3 ay, 5 ay, 8 ay sürmesi yüzünden iş yapamaz olmuş, kira ödemelerini yapamaz duruma düştüklerini biliyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar