Malatya’da 1 Mayıs'a renkli kutlama

Malatya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bayram havası içinde olaysız bir şekilde kutlandı. Malatya’daki kutlamalar 100. Yıl Kavşağı’nda yapıldı. Kutlama için...

Google Haberlere Abone ol
Malatya’da 1 Mayıs'a renkli kutlama

Malatya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bayram havası içinde olaysız bir şekilde kutlandı.

Malatya’daki kutlamalar 100. Yıl Kavşağı’nda yapıldı. Kutlama için sabah saatlerinde Emeksiz Kavşağı’nda toplanan gruplar ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atarak meydana yürüdü. ‘Taşeron çalışmanın son bulsun’ diyen karayolları işçileri, Yargıtay’ın, Karayolları'nda çalışan taşeron işçilerin asli işçi olduğu yönünde karar vermesine rağmen halen taşeron işçi olarak çalıştırılmalarına tepki gösterdi. Don nedeniyle kayısılarını kaybeden üretici köylüler de TÜMKÖY-SEN pankartı altında 1 Mayıs’a katılarak taleplerini dile getirdi.

Kutlama etkinliğinde konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya Şubesi (SES) Eş Başkanı Türkan Kavlovan kadınlara yönelik negatif ayrımcılık yapıldığına değindi. Medya tarafından kadınların cinsel obje olarak gösterildiğini söyleyen Kavlovan, bununla birlikte kadınların ucuz işçiliğe mahkum edilerek, politikadan ısrarla uzak tutulduklarını ifade etti.

KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlama Programı Düzenleme Kurulu Başkanı Tarık Kaya ise kurulda yer alan 80 siyasi parti, sendika ve dernek adına konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından düzenlenen konser programında eğlenen grup, daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar