Malatya Yaşam ve Spor Merkezi 2015'te açılacak

Malatya Belediyesi tarafından inşa edilen Yaşam ve Spor Merkezi’nin yüzde 40’ı tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya Yaşam ve Spor Merkezi 2015'te açılacak

Malatya Belediyesi tarafından inşa edilen Yaşam ve Spor Merkezi’nin yüzde 40’ı tamamlandı. 16 milyon liraya mal olması planlanan tesis 2015’te hizmete açılacak.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hava Lojmanları Kavşağı'nda Malatya Şeker Fabrikası arazisindeki 53 dönüm alan üzerine yapılan merkezin Malatya'nın sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getireceğini belirtti. İnşaat çalışmaları yüzde 40 seviyesine getirilen tesisin Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje olduğunu söyleyen Çakır, merkezin bölgede ilk olduğunu ifade etti.

11 milyon liraya ihale edilen ve çevre düzenlemeleriyle birlikte toplamda 16 milyon liraya mal olması beklenen merkezi en kısa zamanda bitirerek Malatyalıların hizmetine sunmak istediklerini dile getiren Başkan Çakır, “Bu projemizin, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam maliyeti 16 milyon lira civarında. Hava şartlarının elverdiği ölçüde çalışmaların devam ettiği Yaşam ve Spor Merkezi’ni en kısa zamanda bitirerek, hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Merkez, kadın ve erkekler için 2 ayrı yarı olimpik yüzme havuzu, 2 masaj ve 2 çocuk havuzu, dinlenme terasları, 2 fetness salonu, 2 geleneksel hamam, saunalar, bilardo ve masa tenisi salonları, iş yerleri, kapalı ve açık kafeteryalar, 4 tenis kortu, 4 basketbol ve voleybol sahası, bir futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla açık ve kapalı otopark alanlarından oluşacak. CİHAN

Yorumlar