Malatya Belediyesi, yeni engelli seyahat kartı hazırlattı

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş (MOTAŞ) tarafından engelliler için yeni şehir için otobüslere biniş kartı hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya Belediyesi, yeni engelli seyahat kartı hazırlattı

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş (MOTAŞ) tarafından engelliler için yeni şehir için otobüslere biniş kartı hazırlandı. Yeni kartlar, düzenlenen programla engelli derneklerinin temsilcilerine tanıtıldı.

Dede Korkut Lokantası’nda düzenlenen programla öğle yemeğinde engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ve şirket yöneticileri, hazırlanan kartla ilgili bilgi verdi. Hazırladıkları kartı, engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha kolay çözmek amacıyla uygulamaya koyacaklarını belirten Alıcı, şöyle devam etti: “Engelli vatandaşlarımız belediyemiz tarafından yürütülen ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Mevcut uygulamamızda engelli vatandaşlarımıza verilen bu hakkın kullanımı söz konusu olduğunda, Başbakanlık veya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen kartlar ibraz edilmekteydi. Ayrıca 2011 ve 2012 yıllarında yetkili kurumlarca verilen sağlık raporları da kabul edilmek kaydıyla, kurumumuz tarafından ‘engelli kartı’ verilmiş ve bunlar iki yıl süre ile kullanılmıştı. Başbakanlık veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilmiş olan kartlar, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle artık seyahat kartı olarak kullanılmayacak. Zira bu kartlar tanıtım amaçlı kartlar.”

Yılbaşından itibaren yeni kartların geçerli olacağını anlatan Alıcı, “Yeni yılın ilk gününden itibaren yeni hazırlamış olan ‘engelli seyahat kartları’ otobüslerde geçerli olacak. Bu kartlar sayesinde, engelli binişlerinin hangi hatlarda yoğunlaştığını, hangi güzergahlara engelli erişimine uygun araçların daha çok verilmesi gerektiğini bulmakta mümkün olacak. Bu uygulama ile engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmeyi planlıyoruz. Sağlıklı planlama için bu uygulamanın gerekliliği ortaya çıktı. 2011-2012 yılları arasında MOTAŞ’tan engelli kartı almış olanlar, yeni engelli seyahat kartlarını çilesiz otobüs durağında bulunan Malatya kart merkezimizden ücretsiz olarak alabilirler. İlk kez müracaat edecek olan engelli vatandaşlarımız ise sadece 10 TL kart bedeli ve istenen diğer evrakları ibraz etmek suretiyle, kartlarını alarak ücretsiz seyahat edebilecekler.” diye konuştu.

Genel Müdür Alıcı, özellikle engelli vatandaşlardan kartlarını başkalarına kullandırmamalarını rica ettiklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar