Maktül yakınları HDP'lilerin de yargılanmasını istiyor

6-7 Ekim olayları sırasında vahşice katledilen dört gencin yakınları HDP'lilerin de katillerle birlikte yargılanmasını istiyor

Google Haberlere Abone ol
Maktül yakınları HDP'lilerin de yargılanmasını istiyor
Kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen 4 gençten Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, Kürtlerin HDP'li vekillerden davacı olmasını istedi. Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Mehmet Gökgöz, yaptığı açıklamada, HDP'li milletvekillerinin, 6-8 Ekim olaylarına katılanlarla yargılanmasını istedi.

Gökgöz, şöyle devam etti: "6-8 Ekim olaylarında çocuklarımızı şehit edenler ne kadar suçlu ise bunlar da o kadar suçlu. Bu dosyaların birleşmesini istiyorum. İnşallah onları tutuklayacaklar. Onlar nasıl çocuklarımızı toprak altına koydularsa, HDP'li milletvekilleri de o cezaevinde, kapıların ardında hak ettikleri cezayı çeksin."

Kürtlerin Selahattin Demirtaş ve HDP'li milletvekillerinden davacı olmasını isteyen Gökgöz, kendisinin de suç duyurunda bulunacağını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin Diyarbakır'a ulaştığını anımsatan Gökgöz, "Ben Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'li milletvekillerinden davacı olacağım. Bunların peşini kesinlikle bırakmayacağım. Kürt halkına sesleniyorum: Bunlardan davacı olsunlar ve haklarını arasınlar." diye konuştu. Adaletin bir an önce yerine getirilmesini dileyen Gökgöz, HDP'li milletvekillerinin Kürtlerin haklarını savunmadığını ileri sürdü.

"Bunların davası Kürt davası değil." diyen Gökgöz, şunları söyledi: "Bunların Kürtlere yaptıkları oyunları devlet ve millet olarak bozacağız inşallah. Kürt milleti de uyansın. Ben bir şehit babası olarak onları vekilim kabul etmiyorum. Kürt milletine sesleniyorum: Bugün benim başıma geldi, yarın onların başına gelecek. Kürt milleti de bunları milletvekili olarak kabul etmesin. Kimse de demesin bunlar benim vekilim. Bunlar kimin hesabına çalışıyorlarsa gitsinler, onlara vekillik yapsınlar."

Selahattin Demirtaş'ın Kürtleri yine sokaklara davet ettiğini hatırlatan Gökgöz,"Devlet, (HDP'li belediyeler) kayyum atasın. Bir an önce bunlardan kurtulalım. Yoksa bunlar yüzünden Kürt halkının başı daha çok belaya gelecek." dedi.

Yorumlar

demo. Hakaret içeren yorum onaylanmadı.