Makine ekipman alımları 2014 yılı müracaatları başladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının 2014 yılı müracaatlarının başladığını...

Google Haberlere Abone ol
Makine ekipman alımları 2014 yılı müracaatları başladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının 2014 yılı müracaatlarının başladığını bildirdi.

Çebi, Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı'na, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler başvuruda bulunabilecek olup, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcıların başvuruda bulunamayacaklarını ifade etti.

Çebi, ''2006 yılından beri uygulanmakta olan bu programa çiftçilerimiz tarafından yoğun ilgi gösterilmektedir. Program kapsamında uygulanan makine ekipman destekleme programıyla, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir şekle getirmek hedeflenmektedir.'' dedi.

Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50’sinin hibe yoluyla desteklendiğini dile getiren Çebi, ''41 çeşit makine ekipmana destek veriyoruz. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçmiyor. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanıyor. Başvuru bütçeleri KDV hariç olarak hazırlanıyor.'' şeklinde konuştu.

Çebi, Manisa’nın Türkiye'de en çok desteklenen iller arasında yer aldığını belirterek, ''Program kapsamında Manisa’da geçtiğimiz etaplarda makine ekipman desteklemelerinde 3 bin 929 çiftçi 40 milyon 968 bin 506 liralık makine ekipman alımı yapmış ve buna karşılık 20 milyon 47 bin 63 liralık hibe desteği almıştır.'' diye konuştu.

Makine ve ekipman destekleme müracaatlarının 9 Haziran tarihinde sona ereceği uyarısında bulunan Çebi, “Yatırımcılarımızın projelerini uygun bir şekilde hazırlayarak belirtilen tarihe kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize gelerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihine kadar teslim alınan başvurular en fazla yirmi gün içerisinde değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri ve bütçe imkânları çerçevesinde tespit edilen başvurulara yüzde 50 hibe desteği verilecek. Hibe ödemesinden faydalanacak yatırımcı listeleri on gün süresince İl Müdürlüğü internet sitesinde, İl ve İlçe Müdürlükleri duyuru panolarında yayımlanacak. Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasını takip eden 10 gün içerisinde hak sahibi olan yatırımcıların, İl ve İlçe Müdürlüklerine gelerek, hibe sözleşmesini imzalamaları ve sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde satın alma işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar