Makedonyalı Türkler, darbe girişimini protesto etti

Üsküp'te toplanan Makedonyalı Türkler, darbe girişimini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Makedonyalı Türkler, darbe girişimini protesto etti
Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) öncülüğünde düzenlenen gösteride Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği önünde toplanan grup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini ifade etti.

FETÖ’nün darbe girişi sırasında şehit olanlar için dua eden Makedonyalı Türkler, Türkiye'nin demokratik bir hükümet tarafından yönetildiği ve milli iradeye kimsenin karşı gelemeyeceği mesajını verdi.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimi şiddetle kınayarak, hukukun üstünlüğü ve milli iradeyi hiçe sayanların en kısa sürede yargı karşısına çıkarılması gerektiğini söyledi.

İbrahim, "Ana vatanımızın istikrarını bozmayı hedefleyen bu eylem, hedefine ulaşmadan milletin cevabı ile karşılaştı. Türk millet demokrasi ve devletin korunması için bir kez daha destansı bir zafer yazdı" dedi.

- FETÖ okullarına tepki

Öte yandan, Üsküp'teki FETÖ ile bağlantılı Yahya Kemal Koleji önünde toplanan ve kolej mezunlarından oluşan bir grup öğrenci de diplomalarını yakarak darbe girişimine tepki gösterdi.
Ailelere çocuklarını asla FETÖ okullarına göndermemeleri çağrısında bulunan mezunlar, "Biz dün hata yaptık, siz de aynısını yarın yapmayın." mesajını verdi.

Mezunlardan Muhammed Tahiri, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bu tarz eğitim kurumlarından endişe duyduklarını belirterek, "Makedonya’daki tüm vatandaşlara, çocuklarını kime emanet ettikleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunuyoruz.’’ dedi.

Yorumlar