Makedon medyası Bursa'yı mercek altına aldı

Makedonya’da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet Bursa'ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Makedon medyası Bursa'yı mercek altına aldı

Makedonya’da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet Bursa'ya geldi.

Makedonyalı heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. İlk olarak 10 yıl önce Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde Murat Hüdavendigar’ı anma törenleriyle Kosova’da başlattıkları Balkanlar’la ilişkileri bugün Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Yunanistan gibi geniş bir coğrafyaya yaydıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendileri için Makedonya’nın da önemli bir çalışma alanı olduğunu vurguladı.

Gerek Bursa’nın bölgede yaptığı yatırımlar gerekse Türkiye – Makedonya ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, Türkiye ile Balkanlar arasındaki ilişkilerde uzun yıllar bir soğukluk yaşandığını ve bu soğukluğu ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti. Başkan Altepe, "Balkanlar bizim açımızdan çok önemli. Çünkü o topraklar bize ecdat emaneti. Bunun yanında odalarda yaşayan halkın akrabalarının büyük bölümü bugün Bursa’da yaşıyor. Bu ilişkiler gerek yerel yönetimler gerekse sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ve spor kulüplerinin işbirlikleriyle daha kolay yapılabiliyor. Bizim tek hedefimiz var. Oda Makedonya başta olmak üzere tüm balkan ülkelerinin ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durması ve oradaki halkın refah seviyesinin yükselmesi. Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkilerde köprü görevini de Bursa olarak biz üstlendik. Tarihi eser restorasyonları başta olmak üzere bölge halkının kendi kültürlerini en iyi şekilde yaşaması için sosyal ve kültürel etkinliklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek." diye konuştu.

Makedonya devlet televizyonunda Türkçe program yapan Sedat Azizoğlu da "Balkanlar da tarih yazdınız. Yaptığınız çalışmaların karşılığı olarak Çayır Belediyesi’nde Türkçe’nin resmi dil olması orada yaşayan biz Türkler için gurur verici bir olay. Yaptığınız tüm çalışmalar için Makedonya’da yaşayan Türkler adına teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar