Makedon başkanlar Altepe'yi ziyaret etti

Makedonya’nın Debre, Jupa ve Studeniçan belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, Üsküp Kırıl Metodi Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Makedon başkanlar Altepe'yi ziyaret etti

Makedonya’nın Debre, Jupa ve Studeniçan belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Recep Altepe’yi ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, Üsküp Kırıl Metodi Üniversitesi Müzik Bölümü ve Nakem Halk Oyunları işbirliğiyle düzenlenen Türk Makedon Kardeşlik Konseri’ne katılmak için Bursa’ya gelen Makedonya’nın Debre Belediye Başkanı Ruzhdi Ljata, Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim ve Studeniçan Belediye Başkanı Azem Sadıki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Üsküp Kırıl Metodi Üniversitesi dekanlarından Gordana Yosifova’nın da katıldığı ziyarette konuşan konuk belediye başkanları, seçimlerde güven tazeleyen Başkan Altepe’yi tebrik etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Makedonya başta olmak üzere tüm balkanlarda önemli eserler bıraktığını hatırlatan Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Jupa’daki Bursa Meydanı projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, açılış için Başkan Altepe’yi Jupa’ya davet etti.

Bugünkü Makedonya ve Kosova Bölgesi’nin İstanbul’dan 64 yıl önce Bursa’dan giden komutanlar tarafından fethedildiğini ve o bölgedeki tüm eserlerde Bursa’nın imzanın bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu eserleri ayakta tutmanın da kendileri için önemli bir görev olduğunu vurguladı. Balkanlarla ilişkilerde Bursa’nın önemli bir köprü görevi gördüğünü kaydeden Başkan Altepe, "Biz o bölgelere bir şey almak için değil, daha çok katkı vermek için gidiyoruz. Oradaki insanımız kendi ayakları üzerinde durabilsin, mutlu olsun istiyoruz. Çünkü Bursa’da yaşayan vatandaşlarımızın o bölgelerle çok fazla akrabalık bağları var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölge ile ilişkilerimiz artarak devam edecek." dedi.

Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuk başkanlara ve dekana günün anısına çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar