Makam aracı seyir halindeyken, üzerine kar kütlesi düştü

Muş’ta hava sıcaklığının artması ile birlikte çatılarda biriken kar kütleleri tehlike oluşturmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Makam aracı seyir halindeyken, üzerine kar kütlesi düştü

Muş’ta hava sıcaklığının artması ile birlikte çatılarda biriken kar kütleleri tehlike oluşturmaya başladı. Seyir halindeki Vali Yardımcısı Fatih Demir’in makam aracı ve park halindeki 3 aracın üzerine üstüne kar kütlesi düştü. Araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Muş’ta hava sıcaklığının artması ile birlikte çatılarda biriken kar kütleleri tehlike oluşturmaya başladı. Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir’in içinde bulundu sırada makam aracının üzerine kar düştü. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın üzerinde biriken karın düşmesi sonucu hasar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü’nde (AFAD) katıldığı bir toplantı sonrası makamına dönen Vali Yardımcısı Fatih Demir’in aracının üzerine kar kütlesi düştü. Araçta Vali Yardımcısı ile birlikte şoförü ve koruması da bulunuyordu. Araç hasar gördü.

Havaların ısınması ile birlikte böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini belirten Vali Yardımcısı Fatih Demir, adeta şok yaşadığını kaydetti. Demir, "AFAD Müdürlüğü’nde katıldığım bir toplantı sonrası makama dönüyordum. Araç seyir halindeyken binanın çatısında biriken kar kütlesi aracın üzerine düştü. Ben ve diğer arkadaşlarımda çok şükür bir sıkıntı yok. Ama dikkatli olmak ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Kar kütlesinin düşmesi sonucu aracımız hasar gördü. Buna da şükür." dedi.

Vatandaşlara ve araç sahiplerine yönelik uyarıda bulunan Demir, "Hava sıcaklığı eksilerden, artılara yükseldi. Bunun için Mart ve Nisan ayında olan olayları şimdi yaşamaya başladık. Özellikle çocukların çok dikkatli olması gerekiyor. Araç sahipleri ve vatandaşlar olumsuz bir duruma mahal vermemek için lütfen dikkatli olsunlar." diye konuştu.

Öte yandan Muş Devlet Hastanesi 112 Acil servisinin çatı katından düşen kar kütlesi ise 3 aracın üzerine düşerek maddi hasara neden oldu.



CİHAN

Yorumlar