MAK-DER Başkanı Ödemiş: Zulme sessiz kalamayız

Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneği (MAK-DER) Başkanı Dr. Taner Ödemiş, Makedonya’da yaşanılan olayları değerlendirdi. Ödemiş, "Son günlerde Makedonya’daki kardeşlerimizin uğradığı zulüm ve şiddet inanılmaz boyutlara çıkmıştır."...

Google Haberlere Abone ol
MAK-DER Başkanı Ödemiş: Zulme sessiz kalamayız

Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneği (MAK-DER) Başkanı Dr. Taner Ödemiş, Makedonya’da yaşanılan olayları değerlendirdi. Ödemiş, "Son günlerde Makedonya’daki kardeşlerimizin uğradığı zulüm ve şiddet inanılmaz boyutlara çıkmıştır." dedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Bursasporlu taraftarlar derneği temsilcilerinin katılımıyla Zafer Parkı’nda basın toplantısı düzenleyen Dr. Ödemiş, yaklaşık 2 yıl önce 5 Makedon gencinin Üsküp civarında gölde otomatik silahla öldürülmesi olayını Arnavut Müslümanların üzerine atan yönetimin, 6 Müslüman Arnavut vatandaşı müebbet hapis cezası ile cezalandırdığını söyledi. Ödemiş, şunları kaydetti:

"Adil yargılanma olmadığını belirten Arnavut ve Müslüman Makedonya vatandaşları, etnik ayrımcılık ve yargısız infaz nedeniyle ayaklanmışlar ve protesto eylemleri başlamıştır. Bu eylemlerle sesini duyurmaya çalışan soydaşlarımız ve akrabalarımıza orantısız şiddetle müdahale sonucu çok sayıda insanımız yaralanmış tutuklanmıştır. Bu olaylara sessiz kalmamız mümkün değildir. Şiddetle protesto ediyor ve bir an evvel adil yargılanmanın sağlanmasını istiyoruz. Kökenlerimizin olduğu Balkanlar'da yaşanan bu şiddet olayları ve asimilasyon politikasına Başbakanımız ve devletimizin müdahil olmasını istiyoruz. Geçen sene de bisiklet kavgasında adli bir olay nedeniyle bir Makedon gencin ölmesi üzerine Arnavut kökenli Müslüman Makedonya vatandaşlarının iş yerlerine saldırılmış yağma ve şiddetle saldırılarda bulunulmuştur. Gelecekte de bu tür olayların olmasını ne yazık ki beklemekteyiz. Makedonya’daki Müslüman Arnavut kardeşlerim yalnız değilsiniz. Bursa’da ve Türkiye’deki kardeşlerin yanında. Bizler bir ve beraberiz."

CİHAN

Yorumlar