Mahsur kalan güvercini kurtarmak için duvarı deldiler

İzmir’de bir firmanın 9. katına çatıdan giren güvercini kurtarmak için bina sahipleri duvarı deldi.

Google Haberlere Abone ol
Mahsur kalan güvercini kurtarmak için duvarı deldiler

İzmir’de bir firmanın 9. katına çatıdan giren güvercini kurtarmak için bina sahipleri duvarı deldi. Hafta sonu duvarın üst kısmından sesler geldiğini, fare olabileceği endişesi yaşadıklarını belirten firma yetkilisi Aydın Aytaç, tatil olduğu için evlerine gittiklerini anlattı.

Pazartesi günü geldiklerinde ise ara ara seslerin devam ettiğini aktararak, “İlk önceleri fare olabileceğini düşündük ve ilaçlatmayı planladık. Daha sonra seslerin fare sesi olmadığını, aksine kuş sesi olabileceğini tahmin ettik. Çatı aralarından düşen güvercinin nasıl çıkacağını araştırdık ancak çıkış yolu bulamadık. Bunun üzerine elimize demir testere alarak karton bölmelerden yapılan duvarları kesmeye koyulduk. Kısa sürede duvarı kestik ve kuşa ulaştık. Duvarımız ciddi hasar gördü, maliyet de oluştu ancak bir canlının tekrar yaşama kavuşmasını sağladık. Vicdanen çok rahatladık.“ dedi.

Güvercini bulunduğu yerden çıkaran Aydın Aytaç, yem ve su verdi. Kuşun yaklaşık üç gün aç ve susuz kaldığı için tüylerinin bile dökülmeye başladığını, ayrıca çok korktuğunu söyledi. Güvercin, daha sonra camdan uçarak gözden kayboldu. CİHAN

Yorumlar