Mahmut Tanal: İstanbul Adliyesi'nde siyasi bir tiyatro oynanıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gece geç saatlerde Adliye önünde bir açıklama yaptı. TBMM tarafından görevlendirilip Avrupa'daki tutukluların gözaltı koşullarını incelediğini hatırlatan Tanal, İstanbul Adliyesi'nde ise bunu yapamadığını...

Google Haberlere Abone ol
Mahmut Tanal: İstanbul Adliyesi'nde siyasi bir tiyatro oynanıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gece geç saatlerde Adliye önünde bir açıklama yaptı. TBMM tarafından görevlendirilip Avrupa'daki tutukluların gözaltı koşullarını incelediğini hatırlatan Tanal, İstanbul Adliyesi'nde ise bunu yapamadığını söyledi. Adil yargılanma ilkesinin Başbakan tarafından ihlal edildiğinin altını çizen Tanal, "Burada hukuk paspas edilmiştir. Burada bir siyasi intikam uygulanıyor. Bir tiyatro oynanıyor. Yani İstanbul Adliyesi bir tiyatro sahnesidir artık" şeklinde konuştu.

Saat 01.00'da İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrılan CHP İstanbul Milletvekili, gözaltında bulunan polislerin durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Gözaltı şartlarının insani olup olmadığının kamuoyundan gizlendiğini söyleyen Tanal, yargılamayı yapan sulh ceza hakiminin keyfi ve hukuk dışı bir uygulamayla ifadesi alınan kişiler hakkında olumlu veya olumsuz bir karar vermediğini söyledi. Adliyede bir suç işlendiğini vurgulayan Tanal, "Dünden itibaren ifadesi alınan polisler hakkında olumlu veya olumsuz karar vermeyen yargıç suç işliyor. Suçun işlendiği yer adliyedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir yargıç bu şekilde bir uygulama yapmamıştır. Uygulama tamamen keyfi ve hukuk dışıdır" şeklinde konuştu.

İstanbul Adliyesi'nde otoriterliğe giden bir durumun söz konusu olduğunu söyleyen Tanal, "Her adliyede bir adalet komisyonu başkanlığı vardır. Her adliyede her gün bir nöbetçi savcı olur, bir de dönüşümlü olarak bir tane sulh ceza hakimi olur. Burada yargılama tek kişi tarafından yapılıyor. Burada başka yargıç mı yok? Ya da burada birden fazla sulh ceza hakimi neden görevlendirilmedi? Diğer yargıçlara güveni yok da sadece bu yargıca mı güveniyorlar?" diyerek hukuk dışı uygulamayı eleştirdi.

"ADİL YARGILAMAYI İHLAL EDEN BAŞBAKAN'IN TA KENDİSİDİR"

Yargının halkın gözünde itibarsızlaştırıldığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili, "Dünyada bir ilktir, eğer bir yargıç kaç İsmail diyorsa orada illegal bir iş vardır. Bugün cumhuriyet başsavcısı açıklama yapmış, demiş ki 'o İsmail polistir'. Diğer polisler kaçmıyor da o İsmail neden kaçıyor? Burada hiç bir yargıcın odasına silahlı bir emniyet mensubunun girmemesi gerekirken o odada silahlı emniyet mensupları vardı. Başbakan bugün çıkmış diyor ki, adil yargılamayı ihlal ediyorlar. adil yargılamayı ihlal eden başbakanın ta kendisidir. Halkımızı ayıran bölen kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. 10 Ağustos'ta halk Başbakana gereken dersi vermeli sandığa gömmelidir" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar