Mahkumların el emeği ürünleri sergileniyor

Manisa Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı mağaza açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mahkumların el emeği ürünleri sergileniyor

Manisa Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı mağaza açıldı.

Yeni Han'daki mağazanın açılışında konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, ''Bu tür faaliyetlerle hükümlü kişiler infaz sürecini bu şekilde değerlendirirlerse istediğimiz sonuca ulaşıyoruz. Kişilerin belli bir yeteneğini ortaya çıkarmayı düşünüyoruz. Üretken hale gelmelerini, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir üretim yapma imkanı sağlıyoruz. Sonucunda bu süreçteki önemli çalışmada alışveriş yapanlar bizlere destek olmuş olacaklar. Bütün Manisalıları buradan alışveriş yapmaları için çağrıda bulunuyorum.'' dedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da bu etkinliklerin her yerde olduğu gibi Manisa’da da devam ettiğini söyledi. Mahkumların el emeği göz nuru eserlerin burada satışa çıktığını belirten Kavak, ''Burada Uşak Ceza Evi’nin deri ürünleri var. Kadın ceza evinin ürünleri de bulunuyor. Yine Kütahya’dan gelen eserlerimiz var. Bir çok eseri burada Manisa halkının beğenisine sunuyoruz. Vatandaşları buraya alışveriş yapmaları için bekliyoruz. Bu yer bizim için çok önemli ve anlamlı. Ceza evindeki kişiler yetenekleri eserler yapıp bu ürünlerin satışından gelir elde ediyorlar. Bir taraftan da bir şey üretmenin zevkine ve keyfine varıyorlar. Bu çalışmada topluma daha hızlı bağlanmaları sağlanıyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Savaş ve beraberindekiler kurdele keserek el sanatları sergi ve satış yerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Çoğan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Sait Türek, Cezaevi Müdürü İsmet Çelik ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar