Mahkumlara ‘anne-baba eğitimi’ verildi

Mersin’in Silifke ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezi ve Denetimli Serbestlik müdürlüklerince 20 mahkuma anne-baba eğitimi verildi.Denetim Serbestlik binasında rehber öğretmenler Aydan Akaya, Ali Çelik ve Halli akbaş tarafından verilen eğitimde,...

Google Haberlere Abone ol
Mahkumlara ‘anne-baba eğitimi’ verildi

Mersin’in Silifke ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezi ve Denetimli Serbestlik müdürlüklerince 20 mahkuma anne-baba eğitimi verildi.

Denetim Serbestlik binasında rehber öğretmenler Aydan Akaya, Ali Çelik ve Halli akbaş tarafından verilen eğitimde, anne ve babaların çocukları ile nasıl iletişime geçecekleri ve beklenmedik durumlarda nasıl davranacakları anlatıldı.

Seminerde aile kavramı nedir, çocuk nasıl eğitilmelidir, çocukta kişiliğin oluşumunda ailenin önemi, anne baba tutumları ve sevgi kavramının aile kurumundaki önemi ile ilgili bilgi verildi. Anne babanın davranışlarının çocuk üzerindeki tutumlarını anlatan öğretmenler, bunların çocuk üzerindeki etkilerine değindi. Ayrıca önümüzdeki günlerde denetimli serbestlik alan mahkumlara öfke kontrolü ve aile içi şiddet konularında da eğitim verileceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar