Mahkumlar futbol maçı için iki ay boyunca eğitildi

İzmir'de Altınordu Spor Kulübü ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) el ele verdi, Aliağa Cezaevi’ndeki mahkumlar arasında futbol turnuvası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkumlar futbol maçı için iki ay boyunca eğitildi

İzmir'de Altınordu Spor Kulübü ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) el ele verdi, Aliağa Cezaevi’ndeki mahkumlar arasında futbol turnuvası düzenledi. Mahkumlar, final maçına, “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” yazılı tişörtlerle çıktı.

DEÜ Spor Bilimleri Teknolojileri Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinin “Topluma Hizmet” temalı bu yılki proje ödevi mahkumlar oldu. Futbola farklı bir bakış açısı geliştiren Altınordu ile işbirliği yapan öğrenciler, Aliağa Cezaevi ile temasa geçerek futbol turnuvası projesini anlattı. Gerekli izinlerin alınmasından sonra daha önce eşine rastlanmamış proje, adım adım hayata geçti.

Altınordu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yöneticisi Elif Savut ile Kamp ve Turnuva Organizasyonları Yöneticisi Gökhan Göktürk’ün organize ettiği DEÜ öğrencileri, mahkumlara iki ay boyunca futbol eğitimi verdi. Ardından turnuva başladı. Büyük ilgi gören turnuvaya, yedişer kişiden oluşan altı takım katıldı. Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan’ın da destek verdiği proje, iki haftalık turnuvayla sona erdi. Final maçına bütün mahkumlar, Altınordu tarafından özel hazırlanan ve üzerlerinde Kırmızı-Lacivertli ekibin sloganı haline gelen “İyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu” yazılı tişörtlerle çıktı. Ayrıca mahkumlara yine Altınordu tarafından turnuva boyunca futbol, basketbol ve voleybol topları, eşofman ve antrenman malzemeleri verildi. Final karşılaşmasında heyecan zirveye tırmanırken organizasyon, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar