Mahkûmlar, cezaevinde Kuran-ı güzel okumak için yarıştı

Eskişehir H Tipi Cezaevi'ndeki mahkûmlar, Kuran-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştı.

Google Haberlere Abone ol
Mahkûmlar, cezaevinde Kuran-ı güzel okumak için yarıştı

Eskişehir H Tipi Cezaevi'ndeki mahkûmlar, Kuran-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştı. Finale kalan mahkûmlar, jüri önünde Kuran-ı Kerim'i güzel okumak için mücadele verdi. Yarışma sonrasında finale kalan mahkûmlara çeşitli hediyeler verildi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve mahkûmların topluma kazandırılması, moral ve isteklendirme açısından güçlü olmalarını sağlamak amacıyla Kuran-ı Kerim-i güzel okuma projesi başlatıldı. Bu kapsamda önce projeye katılmak isteyen mahkûmların başvuruları alındı. Projeye 25 mahkûm başvurdu. Ardından cezaevi eğitim birimi ve burada görevli vaizler tarafından 25 mahkûma Kuran-ı Kerim eğitimi verildi. Sonrasında 25 mahkûm arasında eleme yapıldı. Yapılan elemeler sonucunda 9 hükümlü yarışmaya Kuran-ı Kerim güzel okuma yarışmasına katılmaya hak kazandı. Söz konusu 9 mahkûm için Eskişehir H Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda Kuran-ı Kerim-i güzel okuma yarışması düzenlendi. Jürinin önüne çıkan 9 mahkûm güzel sesleriyle Kuran-ı Kerim-i en iyi şekilde okumak için mücadele verdi. 9 Mahkum Kuran-ı okudu, jürinin yanı sıra arkadaşları ve davetliler dinledi. Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli Ceza İnfaz Koruma Müdürü Veysel Yüksel, amaçlarının tutuklu ve hükümlüleri hayattan koparmamak, dini ve değerleri yaşamalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını artırmak olduğunu söyledi. Yüksel, şöyle konuştu: "Burada yapmış olduğumuz etkinlik daha çok eğitim birimimiz ve ceza evinde görevli vaizlerimizin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına önce 25 adayımız müracaat etti. Yapılan elemeler sonucunda 9 hükümlümüz yarışmaya hak kazanmıştır. Bu tür faaliyetleri kurumumuzda çok yapmaktayız. Burada da tek amacımız kurum içerisinde bulunana hükümlü ve tutukluları en azından dışarıya adapte olabilmeleri için, dışarıdan kopuk olmamaları için eğitim birimimiz tarafından yapılmaktadır. Bu ne kazandırır? Daha çok dini ve ahlaki duyguların yok olamaması, bunları yaşatmak ve bu tür şeyleri kurum içerisinde yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız."
CİHAN

Yorumlar