Mahkemeyi kazanmasına rağmen başka birimde görevlendirildi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde iki şube müdürü ve iki şube müdür yardımcısının görev yerleri tekrar değiştirilerek, polis okuluna atandılar.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeyi kazanmasına rağmen başka birimde görevlendirildi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde iki şube müdürü ve iki şube müdür yardımcısının görev yerleri tekrar değiştirilerek, polis okuluna atandılar. Bu kişileri arasında, açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilen ve tekrar Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilmesi beklenen Emin Göktaş da bulunuyor.

17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden almalar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde başlamıştı. İzmir Mali Suçlar Şube Müdürü Göktaş'ın yerine Bora Köprü'nün getirilmesiyle devam eden süreçte, TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, o gün öğleden sonra görevden alındı. Personel Şube Müdürü Erkan Değer, Bakım Onarım Şube Müdürü oldu. Ardından o zamanki İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da merkeze çekildi. 17 Aralık operasyonlarıyla göreve getirilen ve 20 gün sonra ilk operasyonunu TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Köprü ise 20 gün sonra açığa alındı. Bora Köprü hakkında, amirlerini kayda almak ve basına sızdırmak iddiasıyla da soruşturma açıldı. Devam eden süreçte Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Muttalip Günay, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş, ilk olarak 18 Aralık 2013 tarihinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, dört gün sonra Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'ne atanmış, ardından da İl Emniyet Müdürlüğü emrine alınmıştı. İlk iki atamaya yönelik olarak yürütmenin durdurulması için dava açtı. İtirazı değerlendiren mahkeme, geçen ay Göktaş hakkında işlem tarihleri itibariyle başlayan veya sonuçlanan herhangi bir idari ve adli soruşturma bulunmadığı, yürüttüğü görevinde başarısızlığına veya yetersizliğine ilişkin herhangi bir tespit ve inceleme bulunmadığı, davalı kurum tarafından bu konuda bir bilgiye yer verilmediği ve dava konusu işlemlerin hukuka uyarlılığı bulunmadığı tespiti yaparak, oybirliğiyle yürütmeyi durdurdu. İzmir Valiliği karara itiraz etti, İzmir Bölge İdare Mahkemesi ise itirazı reddetti. Tekrar Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilmesi beklenen Emin Göktaş ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Taner Aydın, Gürçeşme Polis Okulu'na tayin edildi. Bakım Onarım Şube Müdürü Erkan Değer ve Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Muttalip Günay ise Bornova Polis Okulu'na atandı. CİHAN

Yorumlar