Mahkemeye gitmeden boşanma davası açılabilecek

Adalet Bakanlığı, adliyelere gitme zahmetini ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeye gitmeden boşanma davası açılabilecek

Artık Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üstünden boşanma, icra, iş, tazminat bu şeklinde yasa davaları, UYAP yurttaş portalından açılabilecek.

Elektronik imzası olan vatandaşlar, UYAP Editör ile hazırlayacakları dava dilekçelerini, e-imzaları ile imzalayacak, Vakıfbank internet bankacılığıyla, tenkit harcı ve gider avansını ödeyerek dava açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Vatandaşlar, internet üstünden e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza ve e-Devlet üstünden 4 seçenekle UYAP Vatandaş Portalı'na bağlanabiliyor. Bu sayede vatandaşlar, Türkiye genelinde haklarında açılmış davalara ilişkin teferruatları takip edebiliyor. Vatandaşlar bu davaların aşamalarını (dava konusunu, değerini, taraflarını, duruşma günlerini, dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediğini) uyum üstünden takip edebilecek. Bakanlık, bu yolla adliyelerdeki yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyor.

E-imza, http://www.tk.gov.tr/bilgi_ teknolojileri/elektronik_imza/eshs.php adresinde bildirilen firmaların birinden temin edilebiliyor. Bu işlemin peşinden yurttaşlar https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/ index.html adresinden UYAP Vatandaş Portalı giriş sayfasına bağlanabiliyor.(Habertürk)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar