Mahkemenin plaj kararı Fethiye'de sevinçle karşılandı

Ölüdeniz'de Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının özel bir şirkete ihaleye verilmesine tepki gösteren Fethiyeliler mahkemenin verdiği kararla rahatladı.    Muğla’nın Fethiye ilçesinde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir...

Google Haberlere Abone ol
Mahkemenin plaj kararı Fethiye'de sevinçle karşılandı

Ölüdeniz'de Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının özel bir şirkete ihaleye verilmesine tepki gösteren Fethiyeliler mahkemenin verdiği kararla rahatladı.

    Muğla’nın Fethiye ilçesinde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir getirdiği açıklanan dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının 2 milyon 690 bin liraya ihale edilmesi büyük kamuoyu toplamıştı. Fethiye'deki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tepkilerini eylem yaparak gösterdi. Yaşanan gelişmelerin ardından MELSA şirketi, Muğla 1’inci İdari Mahkemesi’ne başvurdu. Yapılan itiraz sonucunda mahkeme, ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Muğla 1’inci İdari Mahkemesi, dava konusu işlemin telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği gerekçesiyle, ihalenin yürütmesini durdurdu.

Yaşanan bu gelişmeler Fethiyeli vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Plajın işletmesinin yok pahasına bir şirkete verilmesine anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, mahkemenin doğru olanı yaptığını söyledi. Fethiye'de bilişim işi yapan Özgür Karaçam, plajların Fethiyelilerin olduğunu belirterek işletmesinin ilçeye bırakılmasını gerektiğini söyledi. Öz sermayesi Fethiye olan bir firma veya belediye imkanlarıyla işletilmesi halinde Fethiyelilerin içinin rahat olacağını belirten Karaçam, mahkemenin kararını yerinde bulduğunu kaydetti.

    Fethiye'de büfe işletmeciliği yapan Sedat Göbüt plajların peşkeş çekildiğini söylediği ifadesinde mahkemenin kararının isabetli olduğunu belirtti. Bir başka mekan işletmecisi Kemal Yılmaz da cüzi miktarlarla Fethiye'nin değerlerinin başkalarına teslim edilmesinin yanlış olduğunu açıkladı. Plajların halkın kullanımına açılması gerektiğini anlatan Yılmaz, mahkemenin verdiği durdurma kararının halkın sesine kulak verilmesi olduğunu kaydederek, herkesin mahkeme kararlarına uyması gerektiğini söyledi.

    Burcu Sarıbaz ihale bedelini komik bulduğunu söylerken, berber Mustafa Balcı da ihalenin daha önceden ayarlanmış masa üstünde yapıldığını iddia etti. Fethiye halkının bu ihaleye inanmadığını aktaran Balcı, "Kazanılan para belli ihalenin parası belli. Ortada gülünç şeyler dönüyor. Mahkemenin kararını doğru buluyorum. Fethiyelileri rahatlatan bir karar. Bu ihaleyi yapanlar nasıl rahat uyuyor bilmiyorum. Ama Fethiyelilerin şuan içi rahatladı." dedi. CİHAN

Yorumlar