Mahkemeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Ucube' Cezası

Ucube heykel davasında karar açıklandı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykeltıraş Mehmet Aksoy'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Ucube' Cezası

'Ucube heykel' davasında karar açıklandı. Mahkeme, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeltıraş Mehmet Aksoy'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

'UCUBE' TARTIŞMALARI NASIL ÇIKTI?

O devirde Başbakan bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta bulunan insanlık abidesi heykeli için 'ucube' demişti. Erdoğan'ın uzun zaman tyükselişılan bu sözleriyle ilgili zamanın Kültür ve Turizm Bakanı 'Başbakan heykele ucube demedi' demişti.

 

ERDOĞAN: HEYKEL İÇİN KULLANDIM

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Günay'ın bu izahatlarına karşılık şekilde 'Heykel için kullandım. Oradaki vakayı değerlendirenler, televizyonlara çıkanlar, o heykeli ve noktayı gidip görmemişler' yanıtını vermişti.

 

ÖNCE YAPIMI DURDURULDU SONRA YIKILDI

'İnsanlık Anıtı' 2006 yılında Ermenistan'a karşı iyi düşünce işareti amacıyla meşhur Heykeltraş Ahmet Aksoy'a yaptırıldı. 35 mt. yükseklikte ve 350 ton ağırlığındaki abidenin inşaatı, birinci derecede SİT endüstrisi üstüne yapıldığı gerekçesiyle Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu sebebi ile durdurulmuştu. Daha sonra Kars Belediye Meclisi, kentteki 'tyükselişmalı heykel' hakkında yıkım kararı almış ve heykel yıkılmıştı.

 

 

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar