Mahkeme BDP’li milletvekillerinin tutukluluk halinin devamına karar verdi (2)

Diyarbakır’da terör örgütü KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye talebinde bulunan BDP'li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvuruları ile savcılığın tahliye yönündeki görüşünü değerle.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme BDP’li milletvekillerinin tutukluluk halinin devamına karar verdi (2)

Diyarbakır’da terör örgütü KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye talebinde bulunan BDP'li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvuruları ile savcılığın tahliye yönündeki görüşünü değerlendiren 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, 2 milletvekilinin tahliye talebini reddetti. KCK ana davasına bakan savcı ise davanın görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği mütalaada BDP Milletvekili Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş için tahliye taleplerinin reddini istedi.

    Ergenekon davası sanığı Mustafa Balbay'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından, yargılandığı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunan KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cumhuriyet savcısı geçtiğimiz hafta, avukatların tahliye yönündeki başvurusunu değerlendirmişti. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan mütalaa veren savcı, Anayasa Mahkemesi'nin Baybay için verdiği karara atıfta bulunup, uzun tutukluluk süresi gerekçesiyle 2 milletvekilinin tahliyesini istemişti. Bugün kararını açıklayan Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın tahliye taliplerini reddetti. Mahkemenin kararı 2'ye karşı 1 oy çokluğuyla aldığı belirtildi. KCK ana davasında yargılanan Yıldırım ve Ayhan, terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyorlar.

    Milletvekilleri ile ilgili bir gelişme de KCK ana davasının görüldüğü 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaşandı. Davaya bakan savcı, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Milletvekili Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız için de tahliye taleplerinin reddini istedi. Savcı, mütalaasında Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay hakkında verdiği kararın bireysel başvuruda bulunduğu gerekçesiyle sadece Balbay'ı bağladığını belirtti. CİHAN

Yorumlar