Mahkeme başkanından tacizle suçlanan müdüre: Mesajları cinler mi attı?

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu'ndaki personelin şikayeti üzerine 'cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma, hakaret' iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Ağır Ceza.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme başkanından tacizle suçlanan müdüre: Mesajları cinler mi attı?

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu'ndaki personelin şikayeti üzerine 'cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma, hakaret' iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme Başkanı Şahap Mutlu başkanlığındaki davaya sanıklar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü E.Ü. veri hazırlama ve kontrol işletmeni sanık M.K. ile birlikte şef C.K.’nın avukatı katıldı. Mahkeme Başkanı Şahap Mutlu, A.K. isimli bayanın kurum müdürü E.Ü. tarafından kendisine cinsel içerikli mesajlar atıldığına dair iddiasının araştırılması için daha önceden gönderilen ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan gelen dökümanları okudu. Mutlu, sanık E.Ü.’den bu mesajları atıp atmadığını sordu. Ünlüyalvaç ise atmadığını ifade ederken Mutlu, "Oğlum Erdem saat 05.00’de ayaktaymışsın ve Ankaradaymışsın saat 10.30’a kadar mesaj attığın burada görülüyor. İnanmıyorsan gel buraya bak." açıklamasını verdi.

Ünlüyalvaç’ın mesajları atmadığını ileri sürmesi üzerine Mutlu, "Sen atmadıysan cinler mi attı bu mesajları?" diye sordu. Sanık avukatları Telekomünikasyon Başkanlığı'ndan mesajların telefondan mı yoksa internet üzerinden mi atıldığının incelenmesini talep etti.

Kurumda çalışan müşteki bayanlar da daha önce verdikleri ifadelerin aynen geçerli olduğunu, her türlü psikolojik baskıya, cinsel tacize ve hakaretlere maruz kaldıklarını tekrarlayarak eklemek istedikleri başka bir şey olmadığını ifade etti. Öte yandan müşteki avukatlarının bunların dışında kurum müdürü ve iki personel hakkında daha önceden şikayetçi oldukları görevi kötüye kullanma ve mobbing ile ilgili olarak yeni bir dava açmak için müracaatta bulunulduğu öğrenildi.

Öten yandan müştekilerin avukatı Mehmet Demir, personel üzerinde mobbing uygulayan kurum müdürü ve iki personel arasında alt-üst ilişkisinin kalmadığını ve hangi boyutlara geldiğini gösteren müstehcen fotoğraflarının yenilerini mahkemeye heyetine sundu.

"MÜDÜR BASKILARI ARTIRIYOR"

Öte yandan İş Kurumu personeli, Erdem Ünlüyalvaç’ın bu olaylardan sonra kendi üzerine mobbing uygulamaya devam ettiğini ve bunun şiddetinin her geçen gün arttığı gerekçesiyle avukatları aracılığıyla savcılık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Mart 2014 tarihine erteledi.

CİHAN

Yorumlar