Mahkeme, Amasya'da yeşil alana benzinlik iznini durdurdu

Amasya’da 4 gündür eylem yapılmasına neden olan, yeşil alana benzin istasyonu yapımına izin veren yürütmeyi, Samsun İdari Mahkemesi durdurdu. Mahkeme, Amasya Belediyesi tarafından 23 Mayıs 2014 tarihli, 101 sayılı yapı ruhsatı işleminin...

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme, Amasya'da yeşil alana benzinlik iznini durdurdu

Amasya’da 4 gündür eylem yapılmasına neden olan, yeşil alana benzin istasyonu yapımına izin veren yürütmeyi, Samsun İdari Mahkemesi durdurdu. Mahkeme, Amasya Belediyesi tarafından 23 Mayıs 2014 tarihli, 101 sayılı yapı ruhsatı işleminin iptali ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Verilen kararla ilgili açıklama yapan Amasya Baro Başkanı Avukat Melik Derindere, "Samsun 2. İdari Mahkemesi, bugün vermiş olduğu bir kararla parkla ilgili yürütmenin durdurulması kararı almıştır. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Baro Başkanı Derindere şunları kaydetti: “Başta meslektaşlarımız olmak üzere Amasya halkına, mahalle sakinlerine, gençlere, emniyet mensuplarına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Amasya örneği, böyle bir problemle karşılaşıldığında nasıl olması gerektiğini halk ve bürokrasi göstermiştir. Bu yeşil hassasiyetinden dolayı da burada bulunan, gece gelip sabaha kadar nöbet tutan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.”

“ARTIK EYLEM YAPILMASININ AMACI KALMAMIŞTIR”

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından, parkta neler olması gerektiği hakkında görüşlerini ifade eden Derindere, “Benim kanaatim, park eski hale gelecektir. İlgili firmanın avukatı ile görüştüm, o da müvekkilleri ile görüşecek ve en kısa sürede sac platformu kaldıracaklarını söylediler. Sanıyorum yarın bu platform kalkarak park eski haline gelecektir. Artık eylem yapmanın bir amacı da kalmamıştır. Ümit ediyorum, bu eylem sona erer ve park herkese açık hale gelir. Arkadaşlardan bu sağduyuyu bekliyorum açıkçası.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar