Mahçupyan: AK Parti Bir Seçim Kaybederse Biter

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AK Parti hükümetinde yolsuzlukların olduğunu belirterek, 'Bir seçim kaybederlerse, biterler.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mahçupyan: AK Parti Bir Seçim Kaybederse Biter

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Belçika'da Gent Üniversitesi'nde katıldığı konferansta aşırı tyükselişılacak izahatlar yaptı. Hürriyet'in haberine nazaran Mahçupyan halkın darbelere karşı yolsuzluk oluşturan partiyi tercih ettiğini ifade etti ve 'Son incelemelerde AK Parti'ye oy sağlayan seçmenlerin yüzde 70'i yolsuzluk olduğuna inanıyor' dedi.

Mahçupyan, Belçika'nın Gent Üniversitesinde verdiği konferansta enteresan ifadeler kullandı. Mahçupyan, halkın 'darbe' karşısında yolsuzluk oluşturan bir partiyi tercih ettiğini savundu. Mahçupyan, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taktik icabı her şeyi söyleyebileceğini dile getirdi.

'YÜZDE 70'İ YOLSUZLUK OLDUĞUNA İNANIYOR'

Mahçupyan şöyle konuştu: 'Rakamdan emin değilim; fakat son incelemelerde AK Parti'ye oy sağlayan seçmenlerin yüzde 70'i yolsuzluk olduğuna inanıyor. Yolsuzluk da olmuştur. Gerçi yolsuzluk 90 yıldır oluyor, AK Parti hükümetinde de olmuştur. Ama kamu vuruş tehlikesini de görüyor. Darbe tehlikesi ile yolsuzluğu kıyaslıyor halk. İkisi arasından darbenin daha fena olduğunu görüyor ve yolsuzluğu seçiyor. Yolsuzlukla savaş daha pratik çünkü. AK Parti de hatalar yapıyor. Sonuçta politik bir parti. Ama doğru yaptıkları, hata yaptıklarından daha fazla.'

'BELÇİKA'DA YOK AMA TÜRKİYE'DE VAR'

Bir öğrenci, Batı'da yolsuzluk iddiasında dahi siyasilerin istifa ettiğini; fakat Mahçupyan'ın bunu normal bu şeklinde göstermesine reaksiyon gösterince Başbakan Başdanışmanı, 'Bu politik bir tercihtir. Belçika'da bir vuruş tehlikesi yok. Ama Türkiye'de var.' diye yanıt vermekle yetindi.

'BU MEKANİZMA TEK BİR SEÇİM KAYBEDERSE AK PARTİ BİTMİŞTİR'

Mahçupyan, Türkiye'nin hedeflerinden bahsederken, Erdoğan'ın ekonomide amaç şekilde dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi gösterdiğini hatırlattı ve ekledi: 'Hedefin gerçekçi olup olmaması mühim değil. Olup olmayacağını bilmiyoruz; fakat amaç bu. Bu hedefle dinamizm üretiyorsunuz.'

Mahçupyan, AK Parti'nin risk odaklı parti olduğunu da söylerken şu ifadeleri kullandı: 'AK Parti risk odaklı bir parti. Fırsatlar ve riskler varsa, AK Parti riskleri tercih eder. Özellikle Erdoğan. Risklere bakar ve ona nazaran karar alır. Bu mekanizmada tek bir seçim kaybederse, AK Parti bitmiştir. Bu, AK Parti'deki algıdır. Bu nedenden bütün seçimleri kazanmayı hedefliyorlar.'

DEMOKRASİ KURALLARI TÜRKİYE'YE UYGULANAMAZ

Erdoğan'ın doğru işler yaptığı için her seçimi kazandığını aktaran Mahçupyan'a bir öteki talebe ise 'Madem doğru işler yapıyor, sebep hiç bir Avrupa ülkesi Erdoğan'ı misal göstermiyor ve tersine daima eleştiriyor?' diye sordu. Mahçupyan soru üstüne Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden değişik olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Mahçupyan ' Avrupa Türkiye'de olup biteni bilmiyor. Çok çabuk neticelere varıyorlar. Kendi ülkelerinin kriterleriyle yola çıkıp bunu Türkiye'ye uyguluyorlar. Türkiye demokrasinin bulunduğu bir yurt değil. Hiç olmadı da. Türkiye demokratikleşen bir ülke. Demokrasi kurallarını demokratlaşan bir ülkeye uygulayamazsın' dedi.

'ERDOĞAN TAKTİK İCABI HER ŞEYİ SÖYLEYEBİLİR'

Mahçupyan, soru-cevap bölümünde bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakarak AK Parti'yi anlamanın mümkündür olmadığını söyledi. Mahçupyan, 'Aynı biçimde AK Parti'ye bakarak da Türkiye'deki Müslüman kesimi anlayamazsınız. Tayyip Erdoğan her şeyi söyleyebilir. O taktiklerin adamı. Gazetelerde olmak ister. Her süre danışılan edilen şahıs olmak ister.' dedi.

KENDİMİ, ERMENİ'DEN ÇOK OSMANLI HİSSEDİYORUM

Bir soru üzerine, danışman şekilde Ermeni meselesiyle ilgilenmediğini, bu meselenin de Ermeni olmayanlar sebebi ile çözülmesi gerektiğini aktaran Mahçupyan, 'Bu konuyla, hükümetle bir bağım yok' dedi. Mahçupyan, Ermeniliğini ispat etmek mecburiyetinde olmadığını da aktarırken 'Ben kendimi Ermeni'den aşırı Osmanlı hissediyorum' dedi. Mahçupyan, Türkiye'deki çoğu Ermeni'nin de Cumhuriyet modeline alışamadığını söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar